POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Hamréns filosofi "Bang, Barcelona, bang"

Ett klassiskt travlopp är nu på väg in på slutrakan och Erik Hamrén är i ensam majestät på väg mot mållinjen. Strykningarna har duggat tätt och sista rivalen Hans Backe strök sig själv i sista stund för att istället ställa upp i ett lopp i England i stället.

Frågan är naturlig: hur känns det?

Ja, det är ju trist att tipset om att Lars-Åke Lagrell i första hand ville ha Backe ihop med Jörgen Lennartsson uteblev. Så som reporter är det nästan underkänt i det spåret, men det har varit många turer på vägen till Trondheim och Hamrén.

För det första så tackade Hans Backe nej att ens träffa förbundet för att flyga till Nottingham och Notts County och ta ett manager-jobb där så möjligheten fanns ju att han kunde varit aktuell.

Uppgifter gör även gällande att en tung förbundsanställd ledare och en del spelare varit skeptiska till Hans Backes mediakarriär. Inte bara för vad han sagt i tv genom åren, utan lika mycket vad han kan tänkas säga efter en eventuell tid som förbundskapten för Sverige.

Det snacket, som inte bara var nys, svängde Lagrell från Backe – som man ju räknat in om Svennis skulle ha tagit över – till att gå mer mot Erik Hamrén som Sveriges nya förbundskapten.

Jörgen Lennartsson ligger i pipeline för att bli assisterande, men det avgör Hamrén i slutändan. Han kanske vill ha en annan assisterande än U21-förbundskaptenen?

Ja, ja, får deppa över missen Backe-Lennartsson, men som tyckare känns det bättre, för jag har ju precis som Erik Hamrén själv sa i Ekwall vs Lundh varit för honom under lång tid – han hade läst det på fotbollskanalen.se.

Erfarenheten av utlandet, framgångarna och att han ofta är spelarnas man talar för den förre AIK– och Öis-tränaren. Även att han varit med om motgångar och fått sparken.

Tror även den fotboll han står för – lite för enkel för Danmark, lite för invecklad för Norge – är perfekt för att ta Sverige vidare. Jag tror inte som Anders Svensson och en del andra att svenska landslaget kan 4-3-3:a sig till EM om två och halvt år.

Fast Hamrén hämtar inspiration från Zlatans gäng – kolla bara från första träningen med Rosenborg:

[youtubeplay id=”J93cz9yjFIM” size=”large”]

Hela nyckeln till om Hamrén ska ta Sverige till Polen och Ukraina är att han får med Zlatan Ibrahimovic i travloppet och får honom att ge allt för landslaget. Inte som det varit i en del landskamper.

Dessutom måste en ny förbundskapten täta de sprickor som finns i arvet från Lars Lagerbäck. Utan tvekan den svåraste uppgiften för Hamrén. För det räcker att snacka lite löst med spelare för att fatta att det är en veritabel krutdurk.

Kan också konstatera att något är fel eller åtminstone annorlunda när en svensk förbundskapten tjänar mindre än man gör i engelska division fyra.

Plötsligt känns ju både Italien-Sverige i november och en eventuell vinterturné som glödheta objekt. Visst fan svider det att missa VM, men rätt spännande med ny ledning, nya idéer och kanske ett nytt landslag.

Publicerad 2009-10-26 kl 14:14

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå