POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Darrigt att Lagrell inte hade full koll

Gillade i grunden Lars-Åke Lagrells räd in i fiendeland för att fixa Erik Hamrén, men då förutsatte jag att han hade koll på allt kring avtalet och att tränaren var sugen på att kliva på.

I så fall är det inte fel att köra en öppen attack. I verkligheten gick Lagrells fälttåg åt helvete.

Visar sig att Lagrell inte hade koll på vare sig längden på Hamréns avtal – Lasse Richt hade inte lyckats få reda på om det gick ut i höst eller om ett år (synd inte Richt ringde för vi är rätt många i presspacket som visste) – eller den klausul som förhindrade förhandling.

Även om Lagrell försvarar sig med att det är lätt att i efterhand säga att han borde ringt Hamrén så är det försvaret som Djurgårdens under större delen av säsongen i allsvenskan. Ihåligt, dåligt och impotent.

Och att Lagrell inte fattar att han ska bli igenkänd på ett plan till Trondheim är ju precis som han säger: “Jäkligt naivt”.

Jag fattar att han inte vill läsa tidningar just nu eftersom han får mycket skit, men han borde ha så mycket koll på att Hamrén då var utpekad favorit och att han på planet är like med fina tipspengar.

Har det här skötts dåligt? Ja. Har det skötts så dåligt som de flesta krönikörer skriver. Nej, de hugger för mycket och är sällan de som själva sitter och ringer och kollar vad som gäller i ett sådant här rejs. I så fall hade de vetat att det knappast är Lagrell som läcker.

Okej, nu har stora delar av Lagrells Elitlopp haveraret och vi kan stryka ett batteri kusar: Svennis, Roy H, Stuart B (honom tänder jag inte på), Hamrén och Backe. Inte mycket kvar.

Sett till att förbundet snålar och inte kliver upp ett snäpp i lönen är det mest svenska tränare som är aktuella, så glöm Michael Laudrup. Jag har hela tiden haft Erik Hamrén som etta och duon Hans Backe och Jan Jönsson som outsiders. Återstår Jönsson på min lista.

Jönsson är uppenbart inte profet i Sverige och förbundet har inte kontaktat honom. Risken är stor att han bli förbundskapten i Norge snarare än i Sverige vilket vore trist sett till vad han gjort i Stabaek där han tagit klubben från norska andraligan till mästartiteln.

Fast det är klart, han blev en gång i tiden sparkad av Bois-basen Kenneth Håkansson som sitter i förbundets styrelse och även är med i den arbetsgrupp som leder det direkta rekryterandet.

Nästa kille på min nya lista blir Nanne Bergstrand. Kalmar-tränaren är säkert inte sugen men hans metodik och tro på en linje är rätt grunder för att nå framgång med landslaget. Även om San Siro-Sven tog straffen var Bergstrand den senaste tränare som tog ett svenskt lag till Champions League.

Jörgen Lennartsson, då? Nja, han är bättre som assisterande sett till att hans framgångar i verkligheten inte är så stora. Han kan bli något på sikt och mår bättre av att växa till sig ihop med en mer erfaren tränare.

Förbundet borde nog också se till att skruva upp lönen några nivåer. Som det är nu så är Danmark och Norge långt före Sverige i lön till förbundskaptenen och det är förbannat fel. Annars blir det svårt att hitta någon riktigt bra kandidat – för det är som mamma sa: det lönar sig att köpa dyrt i längden.

Sedan måste jag ju undra hur Erik Hamrén ser på att gå till jobbet i morgon? Nu när Rosenborg satt på hans dröm. Ja, ja, livet går vidare.

Publicerad 2009-10-30 kl 18:04

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå