Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Dags att rannsaka mitt allsvenska tips

Här nedan är mitt allsvenska tips och jag blev delad sexa i journalistkampen och hade bara Blåvitt hållit ut hade det blivit medalj för min del i den striden. Det var väl godkänt, även om jag inte är helt nöjd med mina tips:

1. IFK Göteborg

Godkänt. Var ju svenska mästare en dryg halvtimme före säsongens slut och det var otroligt sett till skador och försäljningar, nu blev man tvåa. Tippade på flera försäljningar och att Robin Söder skulle få svårt att axla rollen som anfallsankare.

2. Elfsborg

Godkänt. Efterlyste inför säsongen en anfallare och det känns fortfarande mitt i prick, men Martin Ericsson gjorde inte fansen glada som jag trodde och det blev lilla silver, inte stora som jag tippade.

3. Helsingborg

Underkänt. Trodde inte på SM-guld men däremot att Henrik Larsson, Rasmus Jönsson och laget skulle hålla sig i toppstriden hela säsongen. Varnade för att Andreas Landgren skulle dra och att Daniel Andersson var satt under press av Pär Hansson. Men jag såg inte helheten, att laget var för ihåligt och skulle rasa till en åttonde plats.

4. Kalmar

Väl godkänt. Mitt tips satt mitt i prick och jag varslade även om följande: “nu är lillebror Elm i guldläge i sin förhandling och kommer att kunna ta en stor del av övergångssumman.” Precis så blev det, däremot kunde jag inte drömma om att David Elm skulle gå till Premier League och jag trodde mer på Daniel Mendes.

5. AIK

Knappt godkänt. Trodde att satsningen på en talang som Martin Mutumba skulle glädja fansen och även om jag höll ner tipset flaggade jag för en stark förstaelva med Jos Hooiveldt som kunde ta klubben långt om det gick bra från start.

6. Halmstad

Underkänt. Grav missbedöming när jag trodde att Janne Andersson skulle leda HBK till den övre halvan. Visst blev fansen besvikna över arena-oklarheterna, men det var många andra av tipsen som var åt helvete: som att man var glad att Anselmo var kvar och att Christian Järdler skulle lyckas bättre än i MFF.

7. Örebro

Godkänt. Mitt i prick att Emra Tahirovic inte skulle bli någon succé och att det skulle bli en rolig säsong för ÖSK när Porokara och Alvbåge höll klassen – även om jag inte förutsåg en sjätteplats…

8. Trelleborg

Godkänt. Trodde på fler mål än året före. Check. Trodde att man skulle tvingas sälja Rasmus Bengtsson billigt. Check. Trodde att Thylander och Bjurström skulle behöva ersättas. Check. Trodde inte på en niondeplats. Bom.

9. Malmö FF

Godkänt. Att den nya arenan skulle glädja fansen var lätt att veta, precis som att man hade på känn att Labinot Harbuzi skulle flytta utomlands. Lägg till min varning för att 4-2-3-1 inte skulle ge tillräckligt med segrar. För även om MFF till slut blev sjua så känns det som om jag låg rätt: “Tipset är gjort före det att Wilton Figureido var helt klar och jag tillhör dem som inte tror att brassen innebär att MFF kan slåss om guldet. Jag tror det blir en prövning igen och det blir en nionde plats”

10. Gais

Godkänt. Missade bara en placering eftersom Gais blev elva och jag hade hyfsad koll sett till Wandersons fortsatta succé och att förstaelvan håller. Låg fel i min tro på Alexander Axén, sett till Gais tidigare känsla med Roland Nilsson och Magnus Pehrsson, men nu tvingades klubben plocka in Benny Lennartsson som stöd för att få styr på laget.

11. Djurgården

Nästan godkänt. Missade att det skulle bli en sådan kräftgång även om jag flaggade för att den dåliga ekonomin och en ny tränarduo skulle göra att laget fick det tufft. Skrev så här:  “Sett till att Lukic/Jeglertz i princip vill köra hela havet stormar med Dif-truppen och se till att ett gäng spelare blir utan stolar – och därefter få in nya spelare är laget svårplacerat. Klart är att Djurgården inte är bättre än i fjol och det blir mentalt jobbigt för många av spelarna som är vana vid topplatser.”

12. Hammarby

Nästan godkänt. Förstod inte fullt ut att det skulle gå så dåligt som det gjorde till slut men jag flaggade för Simon Helg, att Charlie Davies och Lolo Chanko skulle säljas och att Tony G:s dagar var räknade och hade en klar poäng i vad som skulle göra fansen besvikna: “Mycket. Resultaten kommer inte att bli vad man väntat sig och en ekonomisk pressad klubb kan tvingas sälja och då blir ersättningarna därefter. Vinterns stökighet i Bajen kan vara en försmak av vad som väntar.”

13. Örgryte

Godkänt. Trodde att Örgryte skulle klara sig precis mycket tack vare Marcus Allbäck och Alvaro Santos, vilket var fel, men låg rätt i att det skulle bli ett tufft år för försvaret och att tålamodet med Janne Carlsson skulle vara begränsat.

——————–

14. Häcken

Underkänt. Låg helt fel när jag inte trodde på poängmaskinen Jonas Henriksson och nye tränaren Peter Gerhardsson och de värvningar han gjort. Bara att bocka och buga för Häckens starka säsong som slutade på en femteplats och semifinal i cupen. Enda plusset var att jag trodde på Mathias Ranégie.

——————–

15. Gefle

Underkänt. Visst, jag hade att Hasse Berggren skulle nå tvåsiffrigt och att Amadou Jawo var aktuell att sälja, annars missbedömde jag Gefle helt som hamnade tia. Trodde att man skulle tappa mer slagkraft sett till spelarförlusterna.

16. Brommapojkarna

Underkänt. Lyfte att BP:s unga talanger skulle komma att glänsa och att Olof Guterstam knappast skulle göra det, men jag trodde inte Kim Bergstrands mix av veteraner och talanger skulle ge något annat än en sistaplats, vilket var fel sett till tolfteplatsen.

Publicerad 2009-11-02 kl 22:36

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons