Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Jonson tog fanan och ledde Dif

Mattias Jonson nickade Djurgården kvar i allsvenskan när han kom högst under förlängningen och nickade över olycklige Oscar Berglund. Målet betydde 3-2 sammanlagt (3-0 i matchen) och att kvalet var avgjort.

Dif-tränaren Andreé Jeglertz valde att spara Jonson i onsdags då ett fruktansvärt tamt Djurgården blev utspelat av Assyriska och sedermera besegrat med 2-0 i den första kvalmatchen.

Inför returen på Stadion var känslan att rollerna var omvända, plötsligt hade Assyriska allt att förlora till skillnad för Djurgården som hade kniven mot strupen, för vilken gång i ordningen under 2009 kan nog ingen utreda.

Ledda av Mattias Jonson – vilket coolt skägg! – så tog Djurgården kommandot och även om målen dröjde till andra halvlek så var det imponerande att se det blårandiga laget tålmodigt och skickligt dominera och skapa chans på chans.

Jan Tauer tryckte  in 1-0 efter en misslyckad frispark och Christer Youssef skickade in 2-0 efter en stark räd på kanten. Även om Assyriska reste sig efter det och skapade några lägen var det för många skador som drabbade Södertälje-klubben.

I och med att det stod 2-0 efter 90 minuter blev det förlängning och där avgjorde Jonson mot ett tio-manna-Assyriska efter Lamin Conateh blivit helt sänkt i en tuff duell.

Desto tristare var scenerna efter slutsignalen. Dif-fansen fick storma planen då slog man ner flera Assyriska-spelare. För djävligt att det händer och att det är fritt blås in på planen.

Bara hoppas att polisen tar de skyldiga och att klubben går efter dem med eventuella böter och kostnader som hänger ihop med ett eventuellt straff från förbundet.

För Djurgården väntar ett extra föreningsmöte på onsdag och frågan är om det ska bli en ny eller en gammal styrelse – och viktigaste är att klubbens ledning enas, enligt Markus Johannesson och Andreé Jeglertz, och att man hittar en gemensam riktning.

Återstår att se om det blir så eller ej? För klart är att maktkampen påverkat spelarna och tränarna negativt och det är en bragd att de klarade klubben kvar i allsvenskan till slut.

Publicerad 2009-11-08 kl 23:20

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons