Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Erik Hamrén gjorde rätt

Lundhs blogg

Erik Hamrén gjorde naturligtvis helt rätt när han inte mörkade kring Zlatan Ibrahimovic “nej tack” till landslaget. Den nye förbundskaptenen var öppen om att Barcelonas stjärna tvekar på måndagens presskonferens.

Vilket han fått skit för. Att luta sig mot Mino Raiola och anse att Hamrén skulle ha skarvat är ju helt fel. Vilka rubriker hade det inte blivit om det sedan kommit fram att förbundskaptenen hade ljugit?

Zlatan Ibrahimovic är 28 år och är ingen barnunge. Han har bättre koll än de flesta på vad som skrivs och sägs om honom och han har vid det här laget lärt sig hur medierna fungerar. Att det nu blir reaktioner kring hans funderade om landslaget tror jag inte påverkar ett framtida beslut det minsta.

Hur ofta brukar Zlatan lyssna på andra? Dessutom verkar åtminstone de mediala reaktionerna vara på anfallarens sida, kanske annat om man läser kommentarer hos oss och i andra medier – men det är inte alltid en korrekt termometer.

Annons

Visst kan Zlatan kliva in i ett eventuellt EM-slutspel 2012 likt Henrik Larsson gjort två gånger, men jag tror inte vi får se honom i EM-kvalet redan nästa höst oavsett alla spekulationer och avslöjanden om vad som kommer att ske.

Zlatan är uppenbarligen inte motiverad och dessutom är många i landslaget ganska kluvna till superstjärnan och det spelar givetvis en roll. Kanske, kanske kan Erik Hamrén övertyga honom?

Men jag tror inte valet av tillfällig assisterande i Marcus Allbäck är något som väger in positivt när Zlatan tar sitt beslut om det nu blir så att Allbäck kör vidare som assisterande. De är oerhört olika varandra och har knappast fikat ihop.

Publicerad 2009-11-11 14:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto