Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hamréns pressoffensiv

Erik Hamrén rivstartade med bugg i Skavlan första dagen på det nya jobbet och har därefter gått “all in” i mediernas värld: radio, tv, tidningar och det var starkt att kliva ut i den italienska kylan och vara med direkt i Fotbollskanalen Europa med start 23.30 söndag kväll.

Inget fel i att bjuda till från start, snarare ganska smart. Företrädaren Lars Lagerbäck var själv inne på det, när han blev intervjuad av Ellinor Persson på förbundets Fotbollsforum för en knapp vecka sedan i Malmö, och menade att han själv varit för trubbig i umgänget med medierna och ett råd till efterträdaren var att uppvisa större smarthet i umgänget med medierna.

Och på dagens presskonferens var Hamrén rak i att om man bara tänkte på resultat så skulle man stänga till helt, men att fotbollen är i behov av medierna för att nå ut, och då handlar det om att landslaget givetvis måste nå sina fans, och därför handlar det om samarbete.

Den nya förbundskaptenen ville bjuda in medierna till en diskussion om vilket arbetssätt som är att föredra för att alla ska bli nöjda. Också ett smart drag, sedan är det bara att inse att så länge det går bra så är det lättare att hitta de formerna – när resultaten uteblir så blir också medierna därefter.

Så även om det lite smekmånad just nu så är det bara en sak som styr relationerna mellan medierna och landslaget. Mängden av framgångar på plan, även om Hamrén givetvis vinner mycket på att vara smart snarare än trubbig – men det är lättare sagt än gjort.

Publicerad 2009-11-16 kl 17:07

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons