Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

När gör Zlatan en Foppa?

Peter Forsberg och Markus Näslund spelar gratis för Modo. Stort. Riktigt stort. Imponerande att se vad spelare som fostrats av Modo – och det är fler än den duon – gör för sin klubb när den har ont om cash. Och tänk att Foppa även slantat en del för både flyget till Örnsköldsvik och bidragit till arenan.
När gör Zlatan en Foppa? Och spelar gratis i någon av sina gamla klubbar?
Ja, sett till intervjun i Sydsvenskan i förra veckan är svaret: Aldrig! Vilket är synd.
Även om den Nike-sponsrade arenan i Rosengård är en sjysst grej.
*****
Säkerheten kring planen i den lilla hålan Castiglione di Ravenna, där landslaget körde träningen dagen före match, slår säkerheten på Stockholms Stadion med rätt mycket.
Här hade Assyriskas spelare varit säkra.
*****
Förbundets nye generalsekreterare Mikael Santoft gillar att hänga med presspacket och nu satt han i lobbyn på presspackets hotell och snackade länge och väl med Bladets utsända.
Bjöd bland annat på att Roy Hodgson kostade fem miljoner pund att tjacka loss  från Fulham – 60 miljoner kronor.
Visar sig att Erik Hamrén var rena klippet.
Sedan släppte Santoft en veritabel bomb: han är nöjd och trygg med satsningen på Hamrén – och detta efter tolv dagar med en ny förbundskapten.
*****
Zlatan är frontfigur för förbundets service för media.
Dubbelironi.
*****
Under Roland Anderssons tid i landslaget fick vi ett 100-tal gånger höra “att i Amerika så har man något som heter Monday morning quarteback”…nu har vi istället pepprats med “i Rosenborg talar man om godfoten” och “i Norge finns uttrycket stötteapparaten”.
*****
Av de 23 svenska spelare som är på plats i Italien har bara 17 chansen till speltid mot italienarna. Resten får sitta på läktaren. Bara att tugga i sig och se fram emot matchen i mars.
Erik Hamrén har blivit ombedd att spara en del spelare men han vill inte avslöja vilka. Ni får facit i morgon.
*****
Santoft är minst sagt olik Sune Hellströmer. Bland annat när det gäller byxhöjd.
*****
Mycket jidder kring att Erik Hamrén ska sköta sitt jobb på kvällarna, och ta hand om Rosenborg på dagarna. Kan inte se problemet, givetvis kan han fixa det under en begränsad tid.
Visst, det är mycket som är oklart: assisterande, landskamper, teamet och så vidare. Ändå handlar det väl mest om att få en bra stötteapparat (norska) på plats för att han ska få back up. Han har ju inte familjen med sig i Trondheim så han kan lägga kvällarna på landslaget, och mitt tips är att den norska klubben nyper en ny tränare snarare förr än senare.
*****
Olof Mellberg ställer upp som kapten i en match. Han tycker Hamrén har fått nog med nej för en vecka. Alltid en gentleman.
En framtida kapten på lång sikt dröjer. Landslaget behöver en kapten som enar laget och inte söndrar och det värsta är att det inte finns någon given. En ledare som går hem i alla grupperingar och som alltid spelar. Kan faktiskt inte komma på en spelare.
*****
Lars-Åke Lagrell borde svettas en del över att Italien-Sverige går i SVT 24 – vars budget givetvis är jävligt begränsad, det behöver man inte vara Einstein för att fatta.
Mitt tips är att förbundet i princip gav matchen gratis till SVT för att den överhuvudtaget skulle sändas och det var ju omöjligt att ge den till de som är intresserade av att köpa landskamper – TV4, Viasat – för då skulle man sabba marknaden.
Men Lagrell får svårt att ta bra betalt så länge Zlatan inte är med, sådan är den krassa verkligheten.
*****
Häromåret ville inte Rosenborg släppa svenska spelare till A-landslagets vinterturné.
Men det funkar väl i år?
*****
Ser Roland Andersson och Lars Lagerbäck landskampen ihop?
*****
Kan dock inte förstå att Foppa sviker Philadelphia Flyers.
Publicerad 2009-11-17 kl 21:53

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons