Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Går inte att överdriva Zlatans storhet

Zlatan Ibrahimovic kan det här med att sno rubrikerna och rampljuset och ta stjärnrollen. Och på vilket sätt han gör det. Volleymålet är för evigt inskrivet i FC Barcelonas historia.

Men visst hade vi alla säckat ihop lite när det blev paus, eller hur?

För efter en makalös och späckad uppladdning inför El Clásico, som pumpat upp Barcelona-Real Madrid till något som närmast skulle få planeten jorden att stanna under söndagen så var det lite anti-klimax efter 45 spelade minuter.

Än värre var känslan för oss som ville se Zlatan Ibrahimovic i detta supermöte där det kryllade av världsstjärnor och vi ville ju alla se hur Messi och Zlatan skulle stå sig mot Káká och Ronaldo.

Men Zlatan fick överraskande en bänkplats och det enda positiva efter 0-0 och en rätt lam första halvlek, bortsett från att Káká blixtrade till och Ronaldo borde gjort 1-0, var väl att Malmös största bidrag till världsfotbollen kom allt närmare spel.

Zlatan fick kort efter paus signalen av tränaren Pep Guardiola och var därefter redo för att kliva in på Camp Nou. Han behövde blott fyra minuter på planen. Sedan hade han satt avtryck.

Zlatan sprintade loss på Dani Alves långa inlägg från höger och med en kraftfull vänstervolley larmade Barcelonas nummer nio in 1-0 bakom Iker Casillas och där och då stannade nog delar av Sverige.

Inte för att Zlatan gjorde så mycket mer, matchen blev sönderryckt för Barcelona när Sergio Busquets fick sitt andra gula kort tätt efter ledningsmålet och därefter handlade det om försvarsspel för att hålla trepoängaren.

Givetvis är det imponerande att se Messi, Xavi, Iniesta som ofta skapar tid och utrymme i trånga lägen och dessutom bidrar till försvaret, men jag är svag för en som Carles Puyol. Han gjorde allt rätt. Flera gånger var han likt en Börje Salming nere och täckte skott med tajming.

Jag vet att många anklagar oss i presspacket för att haussa Zlatan för mycket och att vi gör honom för stor och att vi är helt historielösa, men när man avgör ett El Clásico – extra stort efter sommarens värvningar till Real och Barca – ja, då är man på nivå med Björn Borg och Ingemar Johansson.

Att briljera i världens största sport och dessutom i världens bästa lag och det i en match som flera hundra miljoner tv-tittare följer  – ja, det går inte att uppförstora direkt.

Det är stort på egen hand så att det räcker och blir över.

Kollade  twitter vid målet för att se om Zlatan fått något genomslag. Skojar ni? På alla möjliga språk så twittrades det om Zlatan som skjutit 1-0 i matchen alla följde.

Matchen då? Ja, tyvärr nådde den inte de höjder som den pumpats upp till. Real Madrid behöver mer tid för att kunna utmana Barcelona på allvar, men det fanns tendenser som måste glädja alla Real-fans, även om det givetvis svider att förlora trots numerärt överläge i 30 minuter och några vassa chanser.

Men vi kan ju alla se fram emot returen till våren – då är det dags för samma cirkus ännu en gång.

Publicerad 2009-11-29 kl 21:36

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons