Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Marcus Allbäck är inget Zlatan-val

Göteborgs-Posten har i dag nyheten om att Marcus Allbäck blir team manager i Erik Hamréns landslagsledning. Uppdraget blir att hålla kontakt med spelarna. Ingen dum idé. Relationer blir viktigare och viktigare och det gäller att hålla spelarna informerade och motiverade.

Lösningen kring landslagets ledning ska presenteras på förbundets årliga jullunch på Råsunda måndag 12.30. Då får vi även se hur Hamrén knutit till sig Jörgen Lennartsson från U21-landslaget utan att för den skull ha flyttat helt på förbundskaptenen för det lilla landslaget.

Sedan undrar jag om det är så smart att ta just Allbäck? I varje fall sett till hans relation med Zlatan Ibrahimovic. Anfallarna har haft en relation som speglas väl i Zlatans utspel i Svd härom månaden där superstjärnan inte tyckte det var seriöst med Allbäck som assisterande.

För egen del kan jag tycka att Allbäck tar klivet upp i landslagsledningen för tidigt – det är ju bara ett drygt år sedan han slutade i blågult.

****

Har alltid hört rykten om att ICA varit stor sponsor av IFK Göteborg för att man ville åt bra tomtmark. Har aldrig riktigt trott på det. Bladets avslöjande om Malmö FF:s och Bengt Madsens jobb för att fixa tomtmark till ICA och den efterföljande miljonbelöningen visade att det går till så.

Överlever Bengt Madsen ett årsmöte till? Jag tvivlar, om nu han inte har valberedningen i ett klassiskt punggrepp.

****

Bladet hade en bra intervju med Lars Lagerbäck i dag. Även om jag inte tror på den tidigare förbundskaptenens påstående om att det var för spelarnas skull som de ville hemlighålla startelvan. Inte alls vad jag hört, där var det Lagerbäck som ville hålla tätt.

Och sedan är ju snacket om noll misstag under hela tiden som förbundskapten klassiskt.

****

En hel del kritik för att jag inte bloggat regelbundet på sistone. Beklagar. Har varit för mycket annat och sedan måste även en del av oss i presspacket vila.

****

Premier League utanför Canal Plus? Ja, inte omöjligt. Det var onekligen en bomb att förre Canal Plus-chefen Peter Liljestrands bolag Medge Consulting ska ha lagt det vinnande budet på runt 1,5 miljarder kronor för alla rättigheter i Norden 2010-2013.

Undrar bara vem som ska garantera det beloppet? Rune Hauge? Eller någon annan? Öppnar för intressanta och svettiga (åtminstone för de ansvariga i TV4-gruppen) utvecklingar i tv-branschen.

Men det kan vara lyckan för Lars-Åke Lagrell som nu försöker piska upp priset på de svenska fotbollsrättigheterna. Man kan ju lugnt konstatera om inte Premier League säljs vidare av Medge utan att de kör en ny Premier League-kanal så blir det ett par tv-bolag som behöver innehåll.

****

Tiger Woods!!!?

****

Leeds United fick bara 0-0 mot Brentford. En missräkning men marschen fortgår mot Championship. Och jag ser fram emot Manchester United-Leeds i FA-cupen.

Publicerad 2009-12-13 kl 20:01

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons