Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Zlatan en het potatis på förbundets julbord

En svag glöggdoft vilade över Umbro CornerRåsunda och ett mindre julbord med lax, sill, Jansson, köttbullar, prinskorv och en del annat stod framdukat. På borden stod must, lättöl och vatten och det var julvänlig stämning.

Erik Hamrén bröt en gammal förbundskaptenstradition och slog sig ner bland presspacket ihop med Lasse Richt och det var rätt trevligt snack. Det syntes på förbundskaptenens talrik att han nu introducerar en kostansvarig i landslaget.

Men när väl presskonferensen drog i gång så hettade det till och framför allt Marcus Allbäck blev irriterad över frågor om Zlatan Ibrahimovic intervju med Svenska Dagbladet – där han sa att det inte var seriöst med Allbäck som assisterande förbundskapten.

Den tidigare Öis-anfallaren berättade att Zlatan låtit framföra till Allbäck att han inte hade något emot honom och att han inte sagt det som stod i SvD men det var lite oklart hur Zlatan nått fram med budskapet.

Johanna Garå som gjorde SvD-intervjun smsade snabbt till tidningens utsända på PK:n att intervjun finns på band. Vi får väl se om den hoppar ut på tidningens sajt.

För egen del är jag mest fascinerad över att ett så mediavant förbund inte kan förbereda en ny players manager att det givetvis är intressant att Sveriges största stjärna inte tycker det är seriöst med Allbäck. Och att han blir förbannad över frågorna.

Visst, han kan gå ut och dissa alla skriverier om att han och Zlatan Ibrahimovic inte drar jämnt och säga att det inte är sant. Smartare hade varit att säga att de inte alltid dragit jämnt, varit konkurrenter osv…och på så sätt tagit ner situationen.

Och dessutom är det otroligt att allt handlar om att det är mediernas fel, det är felskrivet, feltolkat, fel, fel, fel.

Erik Hamrén inledde ju presskonferensen med att ifrågasätta en annan SvD-artikel. Och Lasse Richt sköt ner en annan artikel där Lars-Åke Lagrell sagt att Zlatan kommer tillbaka till EM-kvalet.  Kanske ska även förbundet börja fundera på hur man kommunicerar.

*****

Slut på Kim Christensens stolpflyttande. Alla arenor ska ha fasta mål framöver.

*****

Philip Haglund. Tom Söderberg. Det var många spelare i truppen till vinterturnén som Erik Hamrén aldrig sett ens. Jag saknar Martin Mutumba på Oman 2LAX10.

Om inte annat för lite sköna intervjuer i ökenmiljö.

*****

Intressant diskussion med Hamrén, Lasse Rcht, Mathias Lühr ochMats Olsson om medier och hur man ska hantera historier som den om Tiger Woods otrohet. Svårlöst läge.

*****

Underbart att Lars-Åke Lagrell läcker lite till Jönköpingsmedia inför en presskonferens.

*****

Marcus Allbäck får inte sova med Anders Svensson längre. Där går gränsen för landslagets nya players manager. Det var ett skämt från Erik Hamrén apropå att Allbäck är nära en del av landslagets spelare.

*****

Jörgen Lennartsson fick inte plats annat än i mästerskap. Nog smart sett till att han och Hamrén är lika.

*****

Fick egentligen aldrig klart för mig vad Marcus Allbäck ska göra konkret. Men det är på fyra år och heltid. Hamrén ville inte se honom i spel i Öis och därför är det väl slutspelat om inte den gamla klubben hamnar i panikläge.
Publicerad 2009-12-14 kl 15:15

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons