Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vilken klubb hugger först på Backe?

Hans Backe gjorde en Sol Campbell i dag. Han lämnade Notts County. Löftena om en storsatsning med sikte på Premier League blev inget mer än just tomma löften och det finns inga stålar.

Nu jagar ordföranden och nye ägaren Peter Trembling intressenter och jag tror inte ett smack på att Sven-Göran Eriksson skulle satsa egna stålar. Den som kan något om Svennis affärer vet att han satsar sitt namn, och möjligen sin tid, men aldrig sina egna stålar. Så har det varit med skivor, mineralvatten, klubbar i Sydafrika osv.

Hans Backe orkade inte vänta längre på att Trembling möjligen skulle fixa stålar eller ej. Jag förstår honom, det är ju han som frontar laget och om det inte finns något att bygga på är det rätt meningslöst.

Gissar att managerjagande Djurgården och Malmö FF hör av sig till honom nu. Möjligen också Rosenborg som ju letar tränare.

Just MFF talade med Backe i somras, enligt mina källor som är bra, vilket även Helsingborg gjorde. Skåneklubbarna fick nobben. Och sedan var det Djurgården som var inne och högg på Backe under hösten.

Om Backe tar en allsvensk klubb? Ja, när det handlar om Backe är det svårt att veta, kan kanske bli TV4 igen.

Vilken förbannad soppa Svennis satt sig i, i Notts County. Nästan lite tragiskt att se hur allt rasar, precis som i Manchester City där det inte heller fanns pengar. Det var ett tag sedan han hade framgångar, och ryktet i England är minst sagt solkigt.

*****

Bonnier-ägda Resumé spekulerar nu i att Rune Hauge är inblandad i Premier League-köpet – olika siffror på 140 miljoner euro och 100 miljoner euro – och att köparen ska packa ihop PL-rättigheterna med de svenska fotbollsrättigheterna för att driva upp priset på det senare. Allt för att Lars-Åke Lagrell ska få in mer cash – och därmed blir även provisionen högre för Hauge.

*****

Lite farsartat kring Tobias Hyséns av, på och av vinterturnén.

*****

På måndag är det uppesittarkväll i TV4 Sport från 21.30 och jag och Ekwall ska aktivera oss. Kan bara säga att husbandet är det mäktigaste någonsin. Vilket? My lips are sealed.

*****

Marcus Allbäck hade behövt en snabbkurs i hur man hanterar medier. Mest för hans egen skull. Annars får han jobbigt.

*****

Mikael Stahre avslutar alla sms med: “Kriga! MS.”

Okej.

*****

Jag saknar fortfarande Martin Mutumba i truppen till Oman.

Publicerad 2009-12-15 kl 17:14

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons