Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Erkänner: Mitt Zlatan-tips var för snålt

För egen del trodde jag inför ligastarten att Zlatan Ibrahimovic skulle göra åtta mål för Barcelona under hösten. Han gjorde till slut elva mål och det imponerar. En som tippade rätt vann däremot Zlatans signerade tröja.

Tänk så smidigt Ibrahimovic glidit in som nummer nio i världens bästa klubblag – och då tänker jag inte så mycket på helgens titel – utan på att några av världens i särklass bästa spelare i samspel gör Barcelona till ett lag av absoluta världsklass. Även om man får bra passningar så är det hyfsade krav om man ska kunna ta en plats i det gänget, de vill ju ha vassa pass tillbaka – och det har de fått.

Sett till att Thierry Henry behövde lång tid på sig att ens ta en plats och förstå spelet i Barcelona, vissa hävdar att han inte är där än, så är det än mer imponerade vad Zlatan gjort. Många ställde sig frågande till värvningen av den dåvarande Inter-anfallaren, men den här hösten har gett Laporta och Guardiola rätt än så länge.

Synd bara att Sverige inte längre får se honom ge sitt yttersta i landslaget. Har svårt att se honom återvända till Erik Hamréns landslag sett till de förändringar som skett på ledarsidan, ja, jag tänker på Marcus Allbäck, och kanske även sett till att Anders Svensson blev kapten.

Visst, Hamrén ska få chansen att sälja sin idé till Zlatan Ibrahimovic i ett personligt möte. Ändå tror jag Hamrén/Allbäck kallt räknar med att bygga ett nytt landslag utan Zlatan Ibrahimovic. Allt snack om att det viktigaste är attityden och inte hur bra man är eller vad man heter är för mig passningar till den långe i Barcelona.

En del skribenter har ondgjort sig över att vi var några journalister som undrade om Allbäcks relation med Ibrahimovic apropå intervjun i SvD. För mig är det rätt givet att fråga om det när Allbäcks uttalade uppgift är att stå för kontakten med spelarna. Och om den största stjärnan då är skeptisk så vore det fel att inte fråga om det.

*****

Här börjar fotbollskanalens nedräkning på de bästa 51 spelarna under 2000-talet. Svenskt på 51:e plats.

*****

Robert Börjesson har varit i Seattle och träffat Fredrik Ljungberg för senaste Café. Robert-Robert gör comeback som bevakare av Ljungan.

*****

Varför värvar inte Mjällby klubblöse Tobias Grahn? Han är ju från Blekinge. Eller finns det “bad blood”?

*****

Underbart att Chelsea går ut och förnekar att John Terry tog emot pengar. Jo, tjenare. Förstår bara inte att mittbacken orkar lägga ett par timmar på att guida några okända “affärsmän”.

*****

Uppesittarkväll i TV4 Sport i kväll där jag och Ekwall tittar tillbaka till sportåret 2009 med hjälp av gäster som Jörgen Lennartsson, Martin Mutumba, Staffan Olsson, Anna Nordqvist och en hel radda ytterligare profiler.

Ovanpå det kan du vinna nya VM-bollen både signerad av AIK-hjältar och osignerad, Johan Elmanders signerade skor och som kröning: en resa till el clasico i Madrid i vår.

Missa inte detta: 21:30 i TV4 Sport.

*****

Fotbollskanalens nedräkning till det nya året innehåller här de 51 händelser som chockat oss. Starten på den nedräkningen är här.

Publicerad 2009-12-21 kl 15:15

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons