Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gör Hamrén en Dolph?

Lundhs blogg

I all sin enkelhet gillar jag verkligen jämförelsen från 2002:

*****

Emir Bajrami gästade Fotbollskanalen On Tour och kallade Jesper Hussfelt för “Kingen” och tyckte att vi hade en glidartillvaro i Oman. Då är han inte med under våra långa dagar:

08:00 Klockan ringer. Upp och kolla mobil och dator. Den första tweeten går i väg, men inte den sista.

08:30 Löpbandet i gymmet i källaren eller en sådan där konstig maskin där hela kroppen ska röra sig likt Gunde Svan. Får ofta skit efteråt för att jag inte svettas tillräckligt.

09.30 Gruppmöte och frukost på uteserveringen. Lägga upp riktlinjerna för dagens inspelning av Fotbollskanalen On Tour samtidigt som vi alla fascineras över hur mycket Getingens utsände kan sänka till frukost. Det är skakande.

Annons

10.30 Avfärd i en skumpig taxi, numera med “My main man” Salem som har italienska landslaget som bakrgundsbild på mobilen. Trafiken i Masqat är ingen höjdare, säkerhet är nerprioriterat och det är High Chaparal på vägarna.

10.50 Korta intervjuer med valfri spelare. Brukar bli bra intervjuer i solen när de bara vill ut på planen. I dag tjatade jag lite med Emil Johansson som är artig och vänlig men lite otålig.

11.00 Dags att sparka i gång träningen och vi i presspacket osäkrar solkrämen för att skydda vår vinterbleka hud. Det fullkomligt steker.

11.04 Ett par snabba kliv upp den lilla hedersläktaren för att sjunka ner i en röd plaststol av risig kvalitet. Dock bra överblick på alla som kör för fullt på Masqat Sports Club.

11.05-13.00 Jag lämnar en träningsrapport. Annars är det ett spanande, mejlande, smsande, skvallrande, rövarhistorieberättande, berömmande, sågande, skämtande, hyllande och en massa annat med olika konstellationer av presspack och landslagsledare. Många skratt. I dag valsade bomben om en tidigare förbundskaptens nya donna runt och hennes ålder skakades fram via några snabba sms. Förlåt, vi är bara människor.

Annons

13.03 In i en taxi för att i högsta tempo dra sig till Shangri La, det paradis på jorden som landslaget intagit vid kusten. Tar cirka 20 minuter i en snabb taxi med risiga fjädringar. Åker genom ett månlandskap innan man anländer till en bom med säkerhetsvakt – helt i den förra landslagsledningens smak.

13.23 En dyr men halvrisig lunch samtidigt som vi klipper inslag, skriver ut intervjuer, planerar programmet och kollar ut över landslagets magiska paradis till hotell. Vilken pool. Några badar ibland, vi börjar dra på oss skjorta och slips.

14.27 Erik Hamrén kommer stegande för en snabb presskonferens. Han rappar av ett par snabba svar och gör sedan någon enskild intervju eller är med i Fotbollskanalen On Tour.

14.45 Inspelning av Fotbollskanalen On Tour med ett par gäster från landslaget och en fin bakgrund som ska andas Oman. Stackars Sofia får slita hårt med teknik och kamera och få allt att funka när jag, Hussfelt och Kåmark kör i gång. Emellanåt tar vi tiden själva – om ni undrar om rörigheten – emellanåt hjälper Bildbyrå-Mackan till.

Annons

15.05 Efter inspelat program gäller det att springa – “du har ett steg som de som blev valda sist på skolgympan”, hejar Lühr på med – för då sitter en del av spelarna, som jag beställt för intervjuer, och väntar och är uttråkade.

15:06-15:30 Intervjuer. Pennan glöder.

15:35 Hemfärd i Salems taxi och som vanligt är det krig om att sitta i framsätet. Jag vinner oftast.

16:00 Framför datorn på rummet eftersom solen börjat sänka sig och det inte är så varmt, sedan är uppkopplingen lite bättre om än marginellt. Jag skriver texter och Hussfelt och Sofia gör klart programmet som sedan Sofia åker med till Oman-TV för att länka hem. Stress, stress, stress.

21:00 Dags att gå ner och käka. Oftast i Olivos Coffeshop i vår gated community på motellet med utsikt över Masqats Essingeled men en kväll smög vi ut på en indier som blivit hyllad. Inte min tekopp. Kåmark som surrar på arabiska är annars den som är ute och rör sig med de lokala. Han klippte sig för 60 spänn och då ingick lite skönhetsvård.

Annons

24:00 Ibland en flöjt med öl i baren, men rätt ofta blir det handboll eller fotboll via nätet på rummet och samtidigt mer jobb.

02:00 Då släcker jag lampan efter att ha kört ett par kapitel ur Carl Johan De Geers självbiografi. Kan lugnt säga att han haft ett rörigt liv.

*****

Sofia fick blommor efter matchen av planskötarna på Seeb Stadium och såg åtminstone glad ut:

Efter Oman-Sverige fick Sofia Broberg blommor av arenaskötarna på Seeb Stadium.

*****

Svider att missa Tottenham-Leeds. Eller går den på syrisk tv? Någon som vet?

*****

Erik Hamrén kör lite Dolph Lundgren fast då att förbundskaptenen kör in på norskan snarare än engelskan. Från Rosenborgs uttryck “godfoten” till dagens “samhandlingen”.

Det var alltså samhandlingen som inte var hundraprocentig i det svenska laget mot Oman. Nej, det gick att se att spelarna inte alltid handlade med samma tanke.

Annons

*****

Alltid fått mejl som undrat om jag är släkt med Joel Ekstrand. Vi är bägge från Lund från början, men han är lite yngre än jag…

Visar sig att han också fått den frågan, och när vi garvade lite åt det högg han: “Då ser du bra ut, då måste du ha mycket framgång hos damerna.” Undrar hur han kom fram till det?

*****

Daniel Örlund är polare med Robin Borg. Stort.

*****

På dagens träning bara åtta utespelare och Ekstrand, A Farnerud och Ishizaki imponerade. Mindre så från Almebäck och Lund. Alla tre målvakterna: Dahlin, Noring och Nordfeldt, var vassa. Sedan gillar jag ju Ranégie, fattar inte att Blåvitt släppte honom.

*****

Undrar om Sofia blev så glad för blommorna – såg precis detta i hotellkorridoren:

Blomman som Sofia Broberg fick på Seeb Stadium placerad på en ismaskin på vårt motell.

Publicerad 2010-01-21 15:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto