Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Edman är ett steg, men HIF behöver ta fler

Lundhs blogg

Sänga-Benga är historia men i dag fick Helsingborgs IF hjälp av en annan mini-Ingvar Kamprad, en lokal sänghandlare, att fixa hem ex-landslagsmannen Erik Edman på ett kontrakt som varierar mellan 4,5 och 5 år i längd.

Klassiskt med presskonferens ute hos möbelhandlaren. Klassiskt!

Att kontraktstiden varierar beror på att Wigan-backen ännu inte skrivit på för HIF och det hänger väl på vad han kostar att få loss från den engelska klubben. Om ens något?

Edmans kontrakt går ju ut i sommar och möbelhandlaren har ju lovat att fixa övergången och där ligger det i Edmans intresse att gå billigt – desto mer får ju han själv behålla.

Så jag gissar att det bli lite “chicken-race” med Wigan, för Edman kan ju sitta ut sitt kontrakt och därmed kosta Wigan några millar till eller sticka direkt och avstå lön våren ut.

Annons

Just England är det bästa landet när det handlar om artistskatt och signing bonus och att flytta hem – för man behöver inte skatta för en enda spänn i England till skillnad från Holland, Italien och en del andra länder – och man kan gissa att det trillar in några millar på Edmans konto innan han sedan lyfter en bra allsvensk lön ända fram till och med i december 2014.

Givetvis bra för alla parter att få hem en spelare som verkligen brinner för HIF och som håller en kvalitet som är av hög klass. Sedan är det bara att inse att buden från Holland varit för dåliga för Edman som haft en förbannad otur sedan korsbandet gick av 2008.

Ändå är jag övertygad att Edman kan lyfta HIF. En spelare som efter första svängen i HIF har avverkat Torino, Karlsruhe, AIK, Heerenveen, Tottenham, Rennes och Wigan och varit med i EM, VM och en radda kvalmatcher har garanterat kvaliteter och erfarenheten är det HIF behöver – även om jag inte tror på fler lyckade “vådaskott”.

Annons

[youtubeplay id=”fl9WC9Le70A” size=”large”]

Fast värvningen av Edman räcker inte för Helsingborg, särskilt inte sett till att vänsterbacken talar om att HIF ska vara ett topplag. Hur Helsingborg ska finansiera fler förvärv vet jag inte, men man måste ha både fler och bättre alternativ i anfallslinjerna för det går inte bara att lita med Rasmus Jönsson.

Saknaden av Henrik Larsson framåt är stor, även om man nu via Edman och en spelare som Marcus Lantz sett till att det finns ledaregenskaper så det räcker i truppen.

Det är spelmässigt det kommer saknas en hel del och helst hade man behövt två anfallare så att trycket på Jönsson inte blir så stort och i den bästa av världar även en förstärkning av mittfältet.

Återstår att se om möbelhandlaren kan ta fram plånboken fler gånger före den 31 mars. Då drar det svenska fönstret igen och om det ska bli toppstrid måste Jesper Jansson övertygat ytterligare någon att komma till Sundets pärla.

Annons

*****

Lägg ner snön. NU!

*****

EM-kvallottningar, som den på söndag, är alltid spännande. Missa inte att se hur Sverige EM-chanser gällande 2012 avgörs i Warszawa på söndag och den sänds i TV4 och på fotbollskanalen.se med start 11.30. Det finns en hel del rysare och en del hoppfulla gäng.

*****

Sägs att bara en spelare av alla i All Star-laget i Turkiet fått kontrakt, Anatoli Ponomarev. Och Fredrik Risp har förbannat svårt att få något nytt kontrakt.

Ja, det är hårda tider i fotbollsvärlden nu och det är andra löner som gäller.

*****

Kommer att sakna Bosse Nilsson.

*****

Norge vill ha Sverige i EM-kvalet. Jag tar hellre Finland.

*****

Super Bowl på söndag. Svider att Philadelphia Eagles inte är ett av lagen, nu går jag på New Orleans Saints. Har svårt för bröderna Manning.

*****

Om Erik Edman visar klass kan landslaget bli aktuellt, men konkurrensen är tuffare till vänster än till höger.

Annons

*****

Erik Hamrén är med Rosenborg på Copa del Sol – förvisso en TV4-sänd turnering – och missar därmed EM-kvallottningen.

Känns lite oproffsigt.

*****

Ola Toivonen växer mer och mer – rätt bra sett i perspektivet av att Zlatan Ibrahimovic avvaktar.

Publicerad 2010-02-05 15:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto