Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

En Zlatanstory som gör mig glad

11å

Har alltid tyckt att rika idrottsstjärnor gärna ska göra en insats av social karaktär och exempelvis besöka sjukhus för att ge barn lite glädje, hopp och annat att tänka på. Och det sker säkert i större omfattning än vi får höra, sådant är inget man skryter om.

ANNONS

Blev därför glad när jag i helgen fick höra att Zlatan Ibrahimovic i samband med VM-kvalen i höstas såg till att besöka ett sjukhus för barn. Och superstjärnan bjöd till, lät sig fotograferas, skrev autografer och snackade med barnen. Vilket livade upp dem. En så stor idol svänger förbi, det är ett minne för livet.

Dessutom berättade samma person att landslaget hade tagit emot barn som haft tuffa sjukdomar på sitt hotell under några av de senaste stora mästerskapen. Där hade spelare som Henrik Larsson, Fredrik Ljungberg och Zlatan verkligen tagit sig tid att snacka med kidsen. Förvisso en liten insats men den betyder mycket för barnen. Åtminstone om man ska döma av glädjen på de bilder jag fick se.

*****

Undrar om Fulham snappar upp David Elm eller ej? Klubben måste svara innan mars månads utgång, annars går optionen ut. Ser ut som om anfallaren spelat till sig två nya kontraktsår, eller? Kan man gissa att det trillar in lite cash då också.

ANNONS

*****

Apropå OS och hockey så jobbade jag på Expressen 2002 när man (Kai-Anders Nilsson var ansvarig) satte rubriken “DE SVEK SITT LAND” efter Sveriges förlust mot Vitryssland. Något som gav eko och jag blev hårt ansatt av studenter på JMK när jag var med i en debatt om sportjournalistik någon månad senare.

Nu skriver New York Times Chuck Culpepper om uppslaget och rankar det som ett av hans största minnen i OS och påpekar på slutet att det fick effekt: Sverige tog ju guld följande OS. Men då var väl inte Tommy Salo kvar?

*****

Erkan Zengin! Wow! Kolla 2.35 in i klippet – vänstervolleyn är snygg:

[youtubeplay id=”Lv-NpqIuB4c” size=”large”]

*****

Ekwall vs Lundh är tillbaka torsdag 25 februari 18:00 i TV4 Sport. Högklassig premiärgäst.

*****

Marcus Berg som spets och Ola Toivonen som släpande. Så vill jag se anfallet formerat mot Wales i mars. Räknar med att Erik Hamrén är inställd på det.

ANNONS

*****

I veckan är det möte för att sätta spelprogrammet för EM-kval. Jag vill se ett VM-slitet Holland som tappat några spelare (Gio van Bronckhorst lägger ju av) borta i premiären i början av september. Därefter San Marino och Moldavien hemma och möjligen Ungern borta. Tio poäng?

Publicerad 2010-02-15 kl 12:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto