Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Undrar om Grahn får kärlek nu?

11å

Tobias Grahn är tillbaka – och visade prov på sin dubbla personlighet. Först briljerade han fotbollsmässigt på Råsunda när Mjällby spelade 0-0 mot AIK, och nykomlingen kunde väl vunnit, och sedan visade allsvenskans nya bad boy AIK-fansen lite kärlek när han byttes ut:

ANNONS

Förbundsbasen Lars-Åke Lagrell, som gästade Canal Plus, gillade inte Grahns tilltag. Han har givetvis rätt…i dessa tider måste spelarna agera smartare och inte hetsa upp de dårar som tyvärr tar sig alltmer utrymme. Ändå går det inte att undvika att känna viss beundran för en spelare som Tobias Grahn som verkligen visade sin klass. Han höll i bollen, han vände bort AIK:are, han hittade fram med passningar, han vann dueller och han visade en internationell spelstil (läs: han kunde alla tricks i boken). Bara att bocka och buga.

Sett till den första matchen är Tobias Grahn årets värvning i allsvenskan, problemet är väl bara att han sällan blir särskilt långvarig i sina klubbar. Hans rekord är 47 matcher i en och samma klubb, och han säger sig inte själv tro på att han bli kvar i tre år i Blekinge-klubben.

ANNONS

Kan Peter Swärdh hålla honom kvar i truppen och nöjd under året, och även hålla de andra nöjda, då kan det bära långt för Mjällby som är lite av ett Kalmar FF light. Även marockanen Mostapha El Kabir, som också är en chansning sett till sitt uppträdande utanför planen, var ju grymt vass sett till att han inte tränat och spelat ordentligt. Kan bli ett kul år på Listerlandet.

*****

Vill du vinna en fotbollsresa? Tävla i SM i Fotbollskunskap – som är grymt roligt – genom att trycka HÄR.

Vill du vinna en resa till finalen i Champions League? Tävla HÄR.

*****

Wayne Rooney är världens bäste spelare just nu. Han går inte att stoppa.

*****

IFK Göteborgs effektivitet (eller rättare sagt Tobias Hyséns) mot Kalmar FF var skrämmande. Okej för att KFF hade ribbträffar och att Kim Christensen räddade en straff, men IFK var pardonlöst när man jobbade sig fram till sina lägen och straffade motståndarna.

ANNONS

Tobias Hysén har två år kvar på kontraktet och bäst chans att få riktigt bra betalt har IFK i sommar, men även i januari kan det bli okej. Fortsätter han att vräka in mål så kommer priset att glida uppåt och jag tror inte på uppgifterna om att det finns en prislapp på 20 miljoner kronor. Skulle inte förvåna mig om Hysén blir kvar i IFK trots allt, han verkar trivas där.

*****

AIK var inte oväntat en besvikelse, men självklart kommer mästarna att bli bättre när de nya spelarna fått spela in sig mer och laget kommer att dominera mer i takt med att planerna blir bättre.

*****

Syrianska! Barsom! Superettan är glödhet.

*****

Slaget om England skojar man inte bort. Wow! Manchester United, Chelsea och Arsenal är alla med i den jämna kampen och det är gött att följa. Rooney, Drogba och Bendtner var alla i aktion i helgen och såg till att temperaturen inte direkt gick ner.

ANNONS

Alla lagen är dessutom kvar i Champions League, Chelsea åtminstone till tisdag då det är retur mot Inter, och Carlo Ancelottis mannar är även kvar i FA-cupen. Ja, det blir en grym vår och 3 april är det United-Chelsea. Redan nästa söndag är det United-Liverpool. Får ju hålla kvar vid mitt guldtips: United.

*****

Kylan på Fredriksskans var den värsta jag känt. Tinade inte ens upp under Pontus Kåmarks F1-färd från Kalmar till Stockholm på under fyra timmar. Hur är det möjligt att det kan vara så kallt?

*****

Leeds fortsätter att darra. Gör något. Nu. Agera. Nu.

*****

Glad att jag slapp schlagerköret helt. Förstår det inte riktigt. Hur åker man hetsa upp sig? Fast givetvis kul för alla som gillar det. Låt inte mig störa.

*****

Att Martin Mutumba fick vara kvar på planen efter armbågen på “Bagarn” Rosengren var rätt otroligt. Och det borde ge alla AIK:are som känner sig förföljda en känsla av att det inte alltid är så.

ANNONS
Publicerad 2010-03-14 kl 18:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto