Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hur fan kan jag låta ett lag göra mig illamående?

Hastade in på Wirströms Pub i Gamla stan några minuter i nio i måndags kväll. Hann inte fram till den slitna bardisken förrän Jonas Nilsson från Rockklassiker upplyste mig om att Millwall redan tagit ledningen mot Leeds på Elland Road. Danskjäveln i mål hade styrt in 0-1 med bröstet.

Det är där och då som man vill tokvråla några mindre lämpliga ord av typen som börjar ku och slutar på k. Eller så vill man bara gå lika snabbt och låtsas som att matchen aldrig fanns på agendan…men jag kan inte ge upp efter 15 minuter av 90, fastän jag vet hur det ska sluta.

Trots allt har jag där skapat en lucka i livet för att kunna gå i väg och njuta av att se Leeds och inte behöva tänka vinklar, jobb, åsikter, löpvägar, långa bollar och så vidare. Det framstår som så härligt i förväg, och det ska sköljas ner med en öl eller två.

Hur jag kan vara så naiv är obegripligt? Jag borde veta bättre efter att i över 35 år mest ha plågats sedan denna förbannelse med namnet Leeds United började förfölja mig. Det är inte heller som vissa tror, att det är en pinne i skogen man hittar och bestämmer sig för att följa och att man när som helst kan sluta, det är något annat som tar sig in i ens system och sedan inte går att bli av med.

Det är som att fastna i ett missbruk, och där kickarna efter segrar är inte i närheten av smärtan, illamåendet, ilskan, frustrationen över skiten man måste stå ut med allt som oftast. Därför fortsätter man och hoppas på kickarna…men allt som oftast väntar nya snetändningar.

Ta bara när Leeds slog rivalen Manchester UnitedOld Trafford i FA-cupen och det och jag trodde att Nirvana vara nära, men det visade sig ju vara ett trick och början på förfallet. Efter den “segern” har Leeds bara vunnit tre matcher av 14 matcher och uppflyttningen som länge såg given ut är plötsligt i gungning. Leeds är nu i Englands tredjedivision, så alla inser nog att det inte varit en segerdans på senare år.

Kan inte heller påminna mig om att jag mått så dåligt på länge som när jag i måndags tvingades studera hur Leeds inte ens lyckades vara en illusion av ett fotbollslag under 75 minuters lång plåga…och det hela tiden med några flinande Millwall-fans i lokalen. Inte fan fick jag se några Leeds-mål, knappt ens några Leeds-chanser. Däremot avgjorde Millwall genom att trycka in 2-0 och då gick Sportbladets förre chef Lasse Östling, som också är fast, jag väntade in slutsignalen men har aldrig lämnat en pub så snabbt efter visslan.

Snart dags att sätta sig i en lokal med Anonyma Leeds-fans och börja med: Hej, mitt namn är Olof och jag…

*****

Inte konstigt brassarna är avstängda. Att missa ett teoripass med Nanne Bergstrand är nog det grövsta man kan göra i Kalmar FF.

*****

Mjällby är veckans namn. Först kross av Gais och sedan ny assisterande manager i Celtic. Undrar dock om inte den skotska klubben vill ha Henrik Larsson också?

*****

Donovan McNabb är på väg bort från Philadelphia. Fan, det svider…men han har inte vunnit Super Bowl. Grämer mig fortfarande för att Eagles inte vann när T.O. tagit laget dit men en skada fick honom ur slag.

*****

Zlatan Ibrahimovic fick äntligen göra ett par mål. Gjorde ont att se honom bomma så mycket i söndags och även om han var uppryckt i onsdags så har svackan varat ett tag. Bara hoppas att målen i de två senaste matcherna lyfter honom – för det behöver han.

När det handlar om agenten Mino Raiolas utspel och om Zlatan känner till det eller ej så får man vara rätt naiv för att inte tro på anfallarens snack om att alla talar för sig själv och att det är inget han har koll på.

*****

Efter de tunga rättighetsaffärerna i fotboll i Sverige i veckan får jag träna mig på att se ett halvtomt glas som halvfullt. Får nog åka på träningsläger för att bli bra på det. Inget snack om att det svider att TV4 och TV4 Sport tappar så tunga pjäser.

*****

Äntligen kan jag cykla igen. Nu när jag blivit så gammal så kör jag med hjälm.

*****

Fredriksskans i Kalmar i morgon. Laddat möte mellan Kalmar och Elfsborg väntar och det brukar ofta bli hetta mellan de två klubbarna.

Älskar att åka ut och kolla allsvenskan. Jag vet att alla gnäller som om de har betalt för det, men så mycket sämre är det inte. Räcker för mig att kolla Bolton-Hull eller Wigan-Wolves för att inse att det är en större skandal att så välbetalda spelare inte kan bättre.

*****

Sociala medier är det nya svarta…och nu kan du bli fan till Ekwall vs Lundh, Fotbollskanalen.se och Fotbollskanalen Europa.

*****

Vinn SM och en Fotbollsresa genom att trycka HÄR.

Vinn resa till finalen i Champions League HÄR.

*****

Gillade att Elfsborgs Stefan Andreasson slaktade norska ligan och ifrågasatte de svenskar som lyckas där. Erik Hamrén, anyone? Sportchefen hade en hel del andra synpunkter – kolla in:

*****

Jermaine Beckford är tillbaka för Leeds och visst kan det vända mot Norwich. Leeds kan mycket bättre…men om det inte blir resultat där så går jag till Anonyma Leeds-fans. Det lovar jag.

Publicerad 2010-03-26 kl 17:43

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons