Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Åtvidabergs chockterapi är skakande

I kväll missar jag inte Zlatan IbrahimovicBarcelona mot Arsenal. Tänk att hemma i Malmö har Zlatans pappa Sefik den tröja som anfallaren håller upp nedan. Undrar hur karriären blivit om han valt Wenger istället för Ajax? Inte för att jag tror att Zlatan på något sätt är missnöjd över utvecklingen, men ingen kan säga att fransmannen inte har en känsla för att ta hand om talanger.

Zlatan med tröja som han efter besök hos Arsenal.

*****

Daniel Wiklund fick tre matcher på sig. Efter tre förluster med Åtvidabergs FF skickade klubben honom och alla var eniga (styrelse, spelare, sportgrupp) om att tränaren ” inte lyckats skapa de förutsättningar som krävs för att klara allsvenskt spel”, enligt ett pressmeddelande.

Wow! Snacka om hårda ord. Samma tränare som tog upp klubben i allsvenskan har nu bedömts vara ansvarig för något som i min värld mest ligger på klubben. Och Wiklund får gå omedelbart men hans assistent Andreas Thomson och Tipselittränaren Jan Carlson blir kvar.

Behöver knappast ha ett förflutet på en kvällstidning för att läsa in en schism.

Agerandet är patetiskt, eftersom alla kan räkna ut att det knappast är de tre första matcherna i allsvenskan som ligger till grund för missnöjet. Om nu alla var tveksamma till Wiklund så borde man agerat långt tidigare, det vill säga före säsongen drog i gång, alternativt låta honom köra ett tag till.

Det är en chockterapi av ett aldrig skådat slag i svensk fotboll. Danmarks förre förbundskapten Bosse Johansson, med ett förflutet i Kalmar, Öster, IFK Göteborg, är inkallad som stöd och Thomson och Johansson känner säkert varandra från Kalmar. Ingen vet om det här är rätt eller fel väg förrän efter serien är slutspelad.

Däremot är det inget snack om att Åtvidaberg gjort fel som inte har agerat långt tidigare – för ingen ska inbilla mig att man sparkar en tränare efter tre matcher, och särskilt inte när han knappast fått värva fritt och på så sätt kunna “skapa de förutsättningar som krävs för att klara allsvenskt spel”.

*****

Wayne Rooney är borta två till fyra veckor. För en stukad fot!!? Otroligt. Kostar det både ligan och en plats i Champions Leagues semifinal? Inte omöjligt. Men han kan knappast försvara också…den passivitet som backarna visade när Ivica Olic fixade segermålet för Bayern München borde leda till en trimmad hårtork från Sir Alex Ferguson. Resultatet var knappast rättvist men det måste vara gött för det tyska lagets fans att få uppleva en vändning i slutet.

Och framför tv-apparaterna i London måste hela Chelseas lag tok-jublat när de såg Rooney halta av.

*****

Benny Lennartsson! Tror att Sven-Göran Eriksson prickat rätt i det valet.

*****

José Mourinho kan mycket, men han kan inte bli diplomat. Herregud, som han pissade på serie A.

*****

Bara att se sammandraget Lyon-Bordeaux gav rysningar. Förstår alla som hyllar matchen och det är bara att inse att jag valde fel. Trots 3-1 är jag inte säker på att Kim Källström o Co fixar det.

Publicerad 2010-03-31 kl 16:50

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons