Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svenska spelare är iskalla i Europa

11å

World Soccer dånar i aprlinumret på med rubriken “Europe’s most Wanted” och fyller på med en lista över de hetaste spelarna som kommer att jagas i sommar. Inte en enda svensk är med på listan. Det är lite av en temperaturmätare för svensk fotboll ett år när allsvenskan knäar av olika anledningar, Sverige står utanför VM och antalet svenskar som är inblandade i de större ligorna och cupernas slutstrider är lätträknade: Zlatan Ibrahimovic och Kim Källström.

ANNONS

Okej, det är är bara 30 man på World Soccers lista och det är vassa och tongivande lirare som: Villa, Vidic, Aguero, Forlan, Balotelli, Ashley och Joe Cole, Dzeko, Flamini, Gervinho, Neuer, Suarez, Benzema och Navas, Toulalan och Janko.

Ändå kan jag inte se någon svensk, vare sig ute i Europa eller i allsvenskan, som kommer att vara högt upp på någon klubbs shoppinglista. Okej för att Wanderson kanske flyttar, även om jag inte ens är övertygad om det, men annars är det tomt i allsvenskan. Kan inte se någon betala 30-40 millar för Emir Bajrami nu. Tobias Hysén, då? Visst är målskyttar heta, men var är de senaste årens allsvenska skyttekungar i dag?

Ja, Hysén och Wanderson är ju kvar. Patrik Ingelsten (2008) har flyttat till Norge efter ett svagt år i Holland. Macus Berg (2007) får en del speltid i Hamburg, men Razak Omotoyossi (2007), Ari da Silva (2006), Gunnar Heidar Thorvaldsson (2005) och Markus Rosenberg (2004) har alla haft en del kurvor efter sina flyttar och ingen har gjort succé.

ANNONS

Kan faktiskt inte se någon som de allsvenska klubbarna på allvar riskerar att förlora, bortsett från Kim Christensen och en del andra vars kontrakt går ut i år, och det är ju förvisso ett plus eftersom klubbarna kan bygga vidare på det man har. Ändå är det trist att svensk fotboll inte är hetare.

*****

Hade i princip lagt ner Facebook men efter fangrupperna för Ekwall vs LundhFotbollskanalen.se och Fotbollskanalen Europa blivit en succé är jag på än mer.

*****

Tänk vad utslagningen i Champions League gjorde gott för Chelsea som imponerade i toppmötet mot ett svagt Manchester United. Utan Wayne Rooney är det tunt i frontlinjen och en del av de gamla United-spelarna har svårt på yppersta topnivå. Ändå tror jag inte det är avgjort än.

*****

SISTA CHANSEN NU: Vill du inte åka till finalen i Champions League? Klart du vill och det är bara att gå in HÄR och tävla.

ANNONS

SISTA CHANSEN NU: Att vara med i SM i Fotbollskunskap och ta chansen att vara med i en tv-sänd final och briljera och vinna en Fotbollsresa. Gå in och kvala HÄR.

*****

Leeds Uniteds kollaps är snart klassisk. Klarar man en kvalplats?

*****

Ingen Zlatan Ibrahimovic mot Arsenal, inte heller Puyol, Iniesta eller Piqué men det ska Barcelona ordna ändå. Mer tveksam till om United går vidare. Laget måste besegra Bayern München och sett till Chelsea-mötet blir det tufft. Lyon är på uppgång till skillnad mot Bordeaux och det talar för Källstrom o Co. José Mourinho och Inter fixar ett resultat i Moskva som räcker till semi.

Ser det som Barcelona-Inter och Lyon-Bayern/Manchester. Kan inte bestämma mig när det handlar om det tyska eller engelska storlaget.

Publicerad 2010-04-04 kl 13:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto