Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Henrik Larsson vet vem som är bäst genom tiderna

Det kryllade av medier när Superettan hade upptaktsträff på Café Opera i Stockholm. Ändå är det slående hur dåligt tränarna och spelarna säljer sina lag när de har chansen.  Åtminstone av de lag jag såg – missade Janne Andersson i Öis och Michael Borgqvist i Hammarby. Jag fattar inte att man är så dåliga på att sälja. Det var likadant när allsvenskan körde sin upptakt och det är tjänstefel.

Undantagen var Rikard Norling i Assyriska och Syrianskas Özcan Melkemichel. De bjöd på en del bra uttalanden som både hade innehålla och drog ner skratt och de stod för sina satsningar. Inget snack om att Södertälje är hett.

Annars är upptakten mycket av ett mingelparty och jag körde en Balotelli och lät mig bli plåtad i en FC Trollhättan-tröja efter att en favorit som LO Mattsson bett vänligt. Han gillade fotbollskanalen.se och det glädjer alltid.

Snackade även med Mats Engqvist, Tommy Theorin, Sune Hellströmer, Österbasen, Joakim Geigert, Henrik Larsson, Linus Malmqvist, Sebastian Henriksson, Jesper Blomqvist, Abgar Barsom, Jörgen Lennartsson, Tommy Söderberg, Jonas Nystedt, Rikard Norling och ett gäng till.

Ironiskt nog är det den ekonomiska krisen som gjort superettan kvalitativt het. Det har gjort att det är klubbarnas marknad och många spelare som för ett par år sedan kunnat välja och vraka mellan allsvenska bud nu bara har superettan kvar. Det är ett gäng av Sweden All Stars som hamnat i superettan, exempelvis.

Måste säga att superettan är svårare att tippa än allsvenskan – så här trodde upptaktsträffen när det gäller lagen som har störst chans att gå upp i allsvenskan:

1. Assyriska 30,1
2. Hammarby 27,0
3. Örgryte 20,4
4. Sundsvall 10,2
5. Syrianska 8,4
6. Ängelholm 0,9
6. Landskrona 0,9
6. Norrköping 0,9
9.Brage 0,4
9.J-Södra 0,4
9.Väsby United, 04
12.Ljungskile 0,0
12.Falkenberg 0,0
12.Trollhättan 0,0
12.Öster 0,0
12.Degerfors 0,0

Mitt tips kommer på fredag.

****

Jörgen Lennartsson missar aldrig Proffskollen på fotbollskanalen.se på tisdagar. Om nu några spelare undrar varför de inte kommer med i truppen.

****

FC Barcelona – mer än en klubb.

FC Messi – mer än en spelare.

****

Marcus Lantz var härligt tyskt rak när han gästade Ekwall vs Lundh som sänds 18:30 i morgon i TV4 Sport. Han hymlade inte om HIF, om hans landslagskarriär, om tyska svin, om planerna i allsvenskan och en massa annat. En fantastisk gäst i mina ögon och riktigt kul att ha med.

En godbit bjöd på utanför programmet och det var att han låg bakom att Hansa Rostock räddade Jocke Persson från Esbjerg till Bundesliga.

****

Tommy Söderberg är en härlig och varm människa när man möter honom så här.  Han bara skrattade när jag frågade om inte han var sugen på att göra en Lasse Lagerbäck.

– Aldrig, svarade han.

Jag och Söderberg var helt överens om att Nigeria kan lyckas i VM, till skillnad från radarpartnern Jörgen Lennartsson som menade att spelarna i dagens landslag är mycket sämre än 2002.

Söderberg och jag – som nästan kunde kört Kongo-line så överens som vi var – var också övertygade om att nyckeln både för Lagerbäck och Sven-Göran Eriksson blir att hitta någon som kan hjälpa dem förstå kulturen i Nigeria respektive Elfenbenskusten. Att Benny Lennartsson som kan franska är en bra resurs för Svennis var klart, men det behövs mer av erfarenhet.

****

Poker Face nu på Singstar – jag äger!!!

****

Jag är part i målet eftersom Niklas Jarelind är en kollega men jag måste säga att han imponerade när han ledde upptaktsträffen ihop med Anders Andersson. Duon har kunnandet och ställde bra frågor och hade även en del humor.

Uppskattade glimnten i att Jarelind inte ville kalla Andersson expert utan bisittare.

****

Henrik Larsson, som ju känner till Lionel Messi bättre än de flesta efter åren i FC Barcelona, var ju som alla andra lyrisk efter den lille argentinarens uppvisning mot Arsenal. Larsson var också tydlig med att Messi är världens bäste fotbollsspelare nu och det är något han varit de senaste åren.

Däremot vill han inte utnämna Messi till bäst i världen genom alla tider. Inte än. För Larsson är fortfarande Pelé den störste och sedan finns ju Diego Maradona, två spelare som presterade och vann oerhört mycket under lång tid. När Messi gör det då kanske han går om dem.

Jag litar på Henrik Larsson där och det kändes som om vi var ense om det svåra i att jämföra spelare från olika tider.

****

SEF:s högste tjänsteman Tommy Theorin är skakad efter den allsvenska starten. Man har tappat över 130 000 åskådare bara på de första fyra omgångarna. Och det dröjer nog till det vänder sett till hur storlag som AIK och Göteborg går.

****

Wayne Rooney startade – Guardian hade rätt hela vägen. Iskallt och imponerande.

Publicerad 2010-04-07 kl 20:04

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons