Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vem är inte i kris i allsvenskan?

Jag vet att Helsingborg, Häcken, Elfsborg, Mjällby, Malmö, Gefle och Markus Ekenberg och en del andra inte är i kris. Men i stort, vilken hemsk och krisartad start på allsvenskan. Planerna är usla på de flesta ställen, publiken sviker och spelet är förbannat risigt. Som HIF:s Mattias Lindström så brutalt uttryckte det:  “Jag hade aldrig gått på fotboll för att se sådant här.

Så ovanpå de sportsliga minikriserna för AIK, Göteborg, Djurgården, Kalmar, (som har sin egen lilla brassekris) och Åtvidaberg så har Lagrell o Co en hel del att brottas med. Ekwall bloggar bra om läget och jag undrar om de ansvariga vet hur de ska hantera situationen? Undrar det, på något sätt har man bara lutat sig emot att alla i svensk fotboll var överens om att göra så här.

Men det sprider sig snabbt, på samma sätt som när det går uppåt och alla vill kolla in allsvenskt, på samma sätt går det neråt och ingen vill se allsvenskt. Och om det börjar snurra med rejäl fart åt andra hållet så blir det kö till att följa med på kontraktsresa till Turkiet nästa år – och kanske inte bara spelare?

Följde Malmö FF-Halmstad i en habil allsvensk fotbollsmatch som slutade 1-1 men kunde slutat både med MFF-seger eller med HBK-seger utan att jag klagat. Halmstad har ryckt upp sig efter sin inledande svacka och spelade smart mot ett bollhållande Malmö. Det är tur Bollklubben har kvar tysken Michael Görlitz, för annars hade det varit tunt i laget och det hade straffat sig på bägge håll.

Malmö har trots allt fått betydligt bättre fart på Wilton Figueiredo än i fjol, även om brassen spelar på mittfältet och får slita med defensivt jobb så är han en större tillgång för laget och det bådar gott för MFF. Allsvenskans Theo Walcott lightDaniel Larsson, hotar hela tiden med sin snabbhet och på kanterna sprakar det till emellanåt, jag gillar verkligen Jimmy Durmaz, även om Guillermo Molins inte kan ha varit nöjd med inläggen. Men ofta är det för omständligt spel och det saknas tempo på bollen och rörelse för att kunna slå ut ett lag som HBK, fast det borde väl komma med bättre planer och mer spel, eller?

Fast det mest skakande med Malmö-Halmstad var publiksiffran. Inte för att knappa 12 000 är dåligt i Sverige, definitivt inte år 2010, utan mer för att det är underligt att MFF tappat publik sedan premiären, trots att man har inlett säsongen starkt och att hemmamatchen mot Örebro var rena propagandan, på planen och på läktaren. En seger mot HBK hade ju tagit MFF i topp och ändå kommer inte fler.

Och som om det inte var nog med det, domaren Martin Hansson – som är Sveriges VM-domare och därmed flaggskepp – har ju inte haft något roligt halvår med Thierry Henry som start och därefter en del tveksamheter. Nu tog han en hands som inte var en hands på HBK:s Joe Sise och blåste klubben på ett friläge. Klart sådant kan hända, men det har blivit lite mycket.

Hur länge pallar han att köra på och låtsas att det regnar?

*****

Messi, Messi, Messi och Messi. Har knappt hämtat mig än.

*****

Superettans upptaktsträff på Café Opera i dag och du ser den på fotbollskanalen.se mellan 11-12.30 och 14-15. Den serien är het i år: Henrik Larsson som tränare, Rikard Norling tillbaka, Hammarby som gör en omstart med Jesper Blomqvist och Michael Borgqvist, Örgryte med Alvaro Santos och Ken Fagerberg och en radda klassiska lag: Öster, Brage, Norrköping, Degerfors.

*****

Bandning av Ekwall vs Lundh i dag med ny vass gäst. En kille jag inte gärna mött i en gränd om natten…

*****

Och ni är väl fans på facebook för Ekwall vs LundhFotbollskanalen.se och Fotbollskanalen Europa.

Publicerad 2010-04-07 kl 09:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons