Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Roy is the king of England

Ska ärligt erkänna att jag njöt av Fulhams uppvisning mot Wolfsburg. Vilket grymt disciplinerat spel det engelska publaget (nej, det var kanske elakt?) visade upp och där man i långa stunder rullade ut det (tidigare) tyska mästarlaget där duon Dzeko och Grafite var förvånansvärt anonyma.

Annat med Fulhams hete Bobby Zamora som vände bort sin back och tryckte in 1-0 efter dryga 20 sekunders spel och sedan var ett konstant hot mot Wolfsburg. Om inte Fabio Capello tar med honom till VM så fattar jag inte det.

Måste säga att jag beundrar det jobb Roy Hodgson gjort med Fulham och det med rätt lite resurser. Stabilt med i Premier League och nu i semifinal i Europa League. Det är ju inte så att man blir rädd av att läsa namnen i London-lagets trupp, snarare känns det just som om Hodgson just samlat ihop killarna på lite pubar, och ändå har man slagit ut titelförsvarande Sjaktar Donetsk, Juventus och nu Wolfsburg.

Också väldigt glad över att Hodgson, som startade tränarkarriären på allvar i Halmstads BK på 1970-talet och trots en mäktig karriär i många ligor och länder under lång tid inte varit respekterad i England, men där han det senaste året nu blivit hyllad även i hemlandet.

Jag är inte förvånad att han kopplas ihop med Liverpool, Englands förbundskaptensjobb och en del andra tunga poster. Efter den här triumfen är han en av Englands hetaste managers och det är kul för en som började på allvar i Halmstad.

*****

Den historiska första löpsedeln för Ekwall vs Lundh:

Ekwall vs Lundhs gäst Marcus Lantz skakar om i Skåne.

*****

Liverpool kan ha räddat Benitez jobb med den segern mot Benfica. Fernando Torres visade klass men det kan hända mycket i klubben under våren och sommaren.

*****

Under fredagen kommer mitt superettan-tips. Känns minst sagt svårtippat.

*****

Marcus Lantz var lika bra i Ekwall vs Lundhs studio som han är på planen. Lika hårda tacklingar också:

*****

Landskrona Idrottsgala fredag kväll och jag delar ut pris ihop med bland andra Hans Chrunak. Stort för en en gammal Lundabo. På lördag är det Tipslördag med superettans premiär Landskrona-Degerfors. El clasico får man ta i mobilen och andra halvlek på tv.

*****

Jag är med Sir Alex Ferguson hela vägen. Det är typiskt tyskar. (OBS, ironi.)

*****

Svenskmöte i Europa Leagues semifinal där Hamburg möter Fulham. Undrar vem som har störst chans att få spela: David Elm eller Marcus Berg? Synd att de inte är hetare.

*****

Gillade när Jarelind gick i clinch med Benitez.

*****

Man vet att Pontus Wernbloom ångrar att han inte tog ett rött kort senast… Han kan det här med att hålla på lag.

*****

Ett sjukt mål – om ni inte sett det:

Publicerad 2010-04-09 kl 00:18

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons