Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Kolla det tyska Lego-skojandet med United

Snacka om att ha för lite att göra. Någon tysk har gjort en Lego-film om Bayern Münchens förlust på Old Trafford – men som ju blev en triumf i slutändan efter Arjen Robbens mål.

[youtubeplay id=”M1B2m-mASdQ” size=”large”]

Men jag måste säga att det är en grymt skicklig gjord Lego-film. Gillar starten med CL-ceremonin.

*****

Vem hade trott att tisdagens derby Helsingborg-Malmö skulle vara en ren seriefinal? Ja, inte jag i varje fall och jag vill se den som trodde på HIF i den allsvenska toppen. Tror inte det finns någon som trodde att Conny Karlsson o Co skulle övertyga så i den allsvenska starten.

Vi var många som trodde på en post-Henke-depression. Istället har det blivit tvärtom när spelarna tar ansvar på egen hand istället för att hoppas på lagets stjärna. Tänk om landslaget kan växa på samma sätt nu när Zlatan Ibrahimovic tagit en paus?

Har sett ett par av HIF:s matcher och jag måste säga att det hittills ser väldigt övertygande ut. Främst för att Marcus Lantz hittat helt rätt på mittfältet och han dominerar match efter match och vinner det slaget. Sedan är nye norrman Ardian Gashi ett fynd. Dessutom har veteranerna Christoffer Andersson, Erik Edman och Mattias Lindström levt upp och Pär Hansson har visat att klubben valde rätt som satsade på honom. Rasmus Jönsson och Erik Sundin är ett funktionellt anfallspar som skapar lägen och även hittar rätt någon gång, även om ingen klivit fram som riktig avslutare så har det räckt långt nog.

*****

Ni vet väl att sociala medier ännu en gång är det nya svarta och mitt twittrande följer ni – HÄROch det är lätt att bli fans på facebook för Ekwall vs LundhFotbollskanalen.se och Fotbollskanalen Europa.

*****

Kan Chelsea tappa Premier League? Borde inte vara möjligt efter att först Manchester United och sedan Arsenal tappat poäng. Chelseas restprogram är hyfsat gynnsamt och i takt med att Liverpool faller i kampen om en fjärdeplats så blir även den matchen mindre laddad. Värre för United som ska spela ett derby mot Manchester City i helgen.

CHELSEA: Tottenham B, Stoke H, Liverpool B, Wigan H

UNITED: Man C B, Tottenham H, Sunderland B, Stoke H

ARSENAL: Wigan B, Man C H, Blackburn B, Fulham H

Carlo Ancelotti åkte alltså ur Champions League men det kan ändå bli en vass första säsong om man tar både Premier League och FA-cupen vilket måste vara det troliga. En dubbel. Det måste göra Roman Abramovitj nöjd även om det är Champions han vill ha.

För United är det tufft att bara ha vunnit ligacupen, och det finns sådana som ifrågasätter Sir Alex Ferguson efter det, men då finns det en radda managers som borde byta jobb. Wenger och Benitez kan knappast vara nöjda, även om Arsenals manager fått ordning på klubbens ekonomi sett till hur spanjoren klarat ut Liverpool.

Överhuvudtaget är det slående hur ekonomi dominerar snacket i England och där det är oroligt av flera anledningar och många tror att Portsmouth bara var en början.

Bara Manchester City kan sitta lugnt och om klubben tar en fjärdeplats och rustar för det med hjälp av Abu Dhabi-shejkerna så kan det bli svårt för en klubb som Liverpool att komma tillbaka i Big Four om inte jänkarna säljer klubben till någon med stor plånbok.

*****

Krisen i AIK skojar man inte bort, men det är ett skämt att börja ifrågasätta Mikael Stahre. Okej för att han bundit ris åt egen rygg genom att snacka SM-guld och Champions League-kval sett till spelarna som försvunnit från fjolårets trupp. Lägg till att AIK maxpresterade i fjol, annat i år. Även om man lugnt kan säga att laget inte har flyt för tillfället.

*****

Otroligt länge sedan jag skrattade så som när John Guidetti gästade Ekwall vs Lundh. Vi fick oss en lektion i att chilla galet och det är inget snack om att han har ett gott självförtroende, bland annat jämför han sig med Beckham apropå att gå på lån till BP.

Han ger oss sin syn på City, vilken 08-klubb han håller på, hur han reagerade när Adebayor hånade Arsenal-fansen och berättar om hur City undervisar sina spelare i sexkunskap.

Ja, det är mycket att se. Missa inte programmet i TV4 Sport – 18:30 i kväll och därefter på fotbollskanalen.se.

*****

Leeds United har blivit plundrat under sitt fria fall. Senast exemplet är Danny Rose, killen som gjorde mål i sin Premier League-debut för Tottenham, som är fostrad i Leeds ungdomsakademi.

Det var ett snyggt mål, han har lärt sig en del i Leeds.

*****

Starkt även av Malmö FF att utmana i toppen och i sina bästa stunder är det en flödande anfallsfotboll som Molins, Larsson, Ofere, Figueiredo o Co levererar. Kul. Det behöver allsvenskan.

Publicerad 2010-04-15 kl 10:29

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons