Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

AIK:s värvningar känns inte hundra

11å

Efter bleka 1-1 hemma på Råsunda mot Häcken avrundade AIK-fansen eftermiddagen med att skandera “Skicka hem Eguren, skicka hem Eguren.” Annat ljud nu än när värvningen blev presenterad.

ANNONS

Lite väl hårt, för även om mittfältaren som jagar en plats i Uruguays VM-trupp knappast glänste var det många andra, i det till vissa delar nyformerade mästarlaget från 2009, som inte presterade på topp.

Under långa perioder hade man svårt att få till något ordnat spel och även om Häcken valde att backa och satsa på kontringar så kom AIK ofta inte längre än halvvägs in på Hisinglagets planhalva innan bristen på tempo, rörelse och intensitet såg till att det tog stopp.

Och för en gångs skull denna hemska vintervår så kunde man inte skylla på planen som var helt perfekt. Den är ju nylagd för ett par miljoner, vilket var underbart att se.

Gillar också att Martin Mutumba inte slutar utmana trots att han fastnade på sin back nästan hela första halvlek och enda gången han kom förbi så var han kall och hittade fram till Dulee Johnson som nätade.

ANNONS

Om första halvlek var på plus så var andra betydligt svagare med trötta spelare. Bägge lagen hade chanser att avgöra matchen, men Häckens målskytt Dominic Chatto (grymt snyggt 1-1 med afrikansk träff, enligt Bosse Nilsson) och Jonas Bjurström måste ändå gräma sig mest efter ett bränt tokfriläge respektive ett skott i stolpen. Och då vill jag inte tänka på vad AIK-fansen skrikit.

Det är tufft för AIK att bygga nytt sett till alla tunga pjäser som försvunnit ur mästarlaget. Örlund, Jonsson, Hooiveld och Obolo är alla historia och de är som väntat svåra att ersätta. AIK hade antagligen inget ekonomiskt val, det var bara att släppa eller sälja dem.

Fast man måste undra om klubbens konstiga värvningar i vår. Som den av Sebastian Eguren under 13-14 matcher under våren. En spelare som då hade hamnat i frysboxen i Villarreal och som av någon medicinsk anledning ratats av Lazio och som gjorde klart att detta bara var ett begränsat gästspel.

ANNONS

Han var dålig från start i AIK och uppträdde obalanserat vilket gav en utvisning följt av en avstängning. Okej för att han är vassare nu men det är nog rätt givet att han kommer börja närma sig toppslag först när det är dags för honom att återvända till Villarreal och då ska AIK hitta en annan ersättare.

Sedan har vi nye brassen Clecio som stoppades av Fifa i fredags när man varnade det svenska förbundet från att ge honom klartecken. Anledningen är att det råder oklarheter kring hans eventuella kontrakt i Brasilien.  En budgetvärvning på chans som sett allt annat är kunglig ut på träning känns inte som den som vänder trenden för AIK.

*****

Mario Balotelli har skaffat Mino Raiola som agent. Kanske inte konstigt Zlatan backade upp honom.

*****

Manchester United har inte gett upp Premier League-bucklan. Utan Wayne Rooney och Rio Ferdinand så piskade man ett Champion League-jagande Tottenham efter två mål av Ryan Giggs. Stort.

ANNONS

Nu är det tryck på Chelsea inför mötet mot Stoke. Riktigt tryck. Klarar man det? Oavsett så är det underbart att ligan lever ända in i kaklet. Precis som i Tyskland. Och i Spanien. Och i Italien.

Vilka som vinner? United, Bayern, Barcelona och Inter.

*****

Ser fram emot tre matcher de närmaste dagarna: Chelsea-Stoke, Mjällby-Helsingborg och Barcelona-Inter.

Tror på 1, x, 1.

*****

Efter 5-1 mot Efsborg styrde IFK Göteborg till Åtvidaberg och match på Kopparvallen. En nykomling som ännu inte vunnit i allsvenskan och som behövde 575 minuter att göra sitt första allsvenska mål. Vad händer då? Jo, Åtvidaberg skräller och vinner mot IFK. Oerhört starkt av bruksgänget där en gammal favorit som Kristian Bergström stod för frisparken till ena målet och i samband med ÅFF:s straff gav inte Ragnar Sigurdsson något skarp intryck.

ANNONS

Krisen är rätt grym i IFK och jag undrar om inte en del av spelarna som varit på Kamratgården ett tag och sett polare försvinna (Gustav Svensson, Sebastian Eriksson, Sigurdsson) egentligen är sugna på att gå vidare i karriären?

Ja, ja, det är alltid svårt att sätta fingret på varför ett lag krisar. Jag tror exempelvis att Stefan Rehn, Jonas Olsson och Håkan Mild funderar mycket på varför spelet inte fungerar. Klart att de många skadorna spelar roll, men det är något som är sjukt i konungariket Blåvitt.

*****

Har fått mejl, twitter och facebookreaktioner om att jag ser gammal och sjuk ut i tv och att jag inte åldras med värdighet. Om det är sant eller om jag är illa sminkad vet jag inte, ser ingen skillnad.

Men i dag på Gröna Lunds invigning fick jag vika ner mig efter en tur i berg-och-dal-banan, kroppen klarade inte Fritt Fall. Hårt att bli gammal. Nu hoppas jag på ett Boot Camp kan få mig i stöt till VM i Sydafrika.

ANNONS

*****

Leeds United slog MK Dons med 4-1 och Millwall fixade Leyton Orient med 2-1. Blir en kamp mellan de klassikerna om en direkt uppflyttning i Championship. Två omgångar kvar och ni vet vad jag drömmer om.

*****

AIK vill gärna ha miljoner från tv-avtalet. Men klubben struntar sedan att uppfylla sina delar av kontraktet och som vanligt vägrade man att släppa i väg spelare till studion efter matchen.

*****

Får alltid mejl och kommentarer när jag har mina vita special-Converse till kavaj eller kostym. Det fattar jag aldrig varför folk reagerar så starkt på.

Publicerad 2010-04-24 kl 18:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto