Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skamligt tamt av Lyon

Lundhs blogg

Kim Källström o Co i Lyon drömde om en resa till Madrid och en Champions League-final för första gången i klubbens histora. Snacka om att den drömmen blev en mardröm när Bayern München svängde in på Stade de Gerland och där piskade det franska storlaget med 3-0.

Tyvärr blev det aldrig någon match i semifinalreturen, det var en rätt enahanda historia. Bayern var ruggigt överlägset i sin raka, effektiva och smarta fotboll, och det samtidigt som Lyon vek ner sig. Ivica Olic var Man of the Match med sin hat-trick. Kroaten är så skrämmande skarp innanför straffområdet. Det är lite Gerd Müller över honom och man måste säga att det är en grym värvning från Hamburg som man gjorde i somras.

Bayern München har onekligen matchvinnare i form av Olic, Arjen Robben och Bastian Schweinsteiger och dessutom ett hyfsat vasst försvar, ett ruggigt mod och en grym moral (bortavinsten mot Juventus, vändningarna mot Fiorentina och Manchester United). Lägg till att avstängde Franck Ribery kan göra comeback till finalen.

Annons

Inget snack om att Bayern kan slå både Inter och Barcelona i Madrid 22 maj, ändå kommer det tyska storlaget att få slå ur underläge i den kommande finalen oavsett vilket motstånd det blir. Något som säkert passar Louis van Gaal perfekt efter den spelidé som laget har där det handlar om att utnyttja lägen till kontringar.

Kim Källström fick nöja sig med att lida på bänken när hans lagkamrater uppträdde skamligt tamt. Lagkaptenen Cris blev aningen hårt utvisad sett till att han får sitt andra gult kort för några applåder. Även det första gula kortet var på gränsen, men det avgjorde inte den här matchen.

Sett till hur svagt Lyon var på hemmaplan med en historisk chans att nå final så är det obegripligt att laget slagit ut Real Madrid. Nu får Lyon lägga allt fokus på att klara en tredjeplats i den franska ligan, annars blir det inte ens Champions League nästa säsong.

Annons

Tänk att Bayerns tränare klagade över att man fick spela match i helgen när Lyon istället fick vila för att ladda för match. I efterhand framstår det som bra mycket bättre att inte slå av på takten utan köra på, det är något tyskt över det, lite Lutherskt helt enkelt.

*****

Blir raka bollar i Ekwall vs Lundh på torsdag. Vem? Ledtråd: Marcus Lantz.

*****

Stor humor att Mjällbys mittfältare Tobias Grahn gnäller över att HIF spelar dödgrävarfotboll och aldrig kommer att vara i topp i november. Det sistnämnda må vara möjligt, men för mig slår segrar det mesta annat. Naturligtvis är det bästa om man kan vinna och lira samtidigt som FC Barcelona men det är inte många lag i världen som kan kombinera det. Då är poäng och segrar tillräckligt, åtminstone för mig.

I mina ögon imponerar Conny Karlssons Helsingborg stort. Laget presterar enormt bra sett till manskapet man har och sättet man spelade av matchen mot Mjällby efter Joel Ekstrands toktackling och efterföljande utvisning var väldigt vasst.

Annons

Mjällby rullade boll men vad lite man skapade sett till om man nu inte spelar dödgrävarfotboll. Fast jag gillar Grahn och Moestafa El Kabir som retas lite med motståndarna och det blir en kul säsong även i november.

*****

Leeds United i TV4 Sport 16:00 på lördag. Stort! Back in the big time…

*****

Marcus Berg har inte haft en lätt första säsong i Hamburg med bara fyra ligamål och en hel del tid på bänken. Nu har han fått spela i ligan och har fått två sexor i rad i Kicker och tränaren som tjackade honom blev sparkad som uppladdning inför semifinalen i Europa League.

*****

Fullt förståeligt att Mikael Stahre hoppade av AIK och hoppade på jobbet att tränat Panionios. Stålarna, utmaningen, äventyret och ett AIK som har en bra bit kvar till dubblish-formen gör det lätt att inse. Om man inleder med att ta ens klubb till en dubbel och sedan får svårt att ta den vidare av ekonomiska skäl så är det givet att gå vidare.

Annons

Mest underliga är att sportchefen Björn Wesström tar över som huvudtränare och inte Andreas Alm, och att Wesström även behåller sportchefsjobbet. Låter som en omöjlig kombination om det inte är så att Wesström bara ska sitta en kort tid.

*****

Det är vid finalspelet i SM i fotbollskunskap som jag inser att det finns en del nördar där ute. Herregud, en del av dem kan så mycket att jag blir rädd. SM-finalen ser ni TV4 Sport 12 maj.

*****

Vi är snart 11 000 medlemmar i Fotbollskanalen Europas facebookgrupp. Även Ekwall vs Lundh växer och är uppe i närmare 3500 och Fotbollskanalen.se är nära 4000.

*****

Tänk att Sven-Göran Eriksson och Lars Lagerbäck bägge hämtade sin inspiration från Bob Houghton och nu är tränarna på väg till VM och engelsmannen försöker få ihop Indiens landslag. Dessutom vägrar den förre MFF-tränaren komma till klubbens 100-årsfest i år, precis som han nobbade invigningen av den nya arenan. Han är rädd att bli utbuad och gillar inte Sverige längre.

Annons

Fantastiskt reportage om den bittre engelsmannen av Stephan Mendel-Enk i senaste Offside.

*****

Snart är det hockey-VM. Som jag längtat.

Publicerad 2010-04-27 22:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto