Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Inter bjöd på ren försvarsporr

På 1960-talet var det argentinaren Helenio Herrera som tog Inter till stora framgångar med catenaccio – betyder låskolv på italienska – där ett massivt försvarsspel låg till grund för dem. De släppte fan inte förbi en djävel och vann oftast med 1-0.

Många kan ju se tjusningen i ett tajt försvarspel – det gör inte jag – och de fick alla sitt lysmäte på onsdagen när dagens Inter under ledning av José Mourinho visade upp ett stramt catenaccio och slog ut FC Barcelona ur Champions League. Det måste vara rena porren.

Det var en äckligt disciplinerad insats och det italienska laget förlorade bara med 1-0 efter ett synnerligen sent mål. Även om det var en tveksam hands som hindrade ett 2-0 av Barcelona så var ju utvisningen på Thiago Motta för hårt dömd.

Beundransvärt att klara att hålla försvarslinjerna även om det var en förbannat trist match, men det mest skakande var hur statiskt Barcelona spelade – och då var de ändå en man mer efter att Busquets gjort en italienare på Motta som blev utvisad – och hur få chanser laget skapade.

Mourinho, Eto’o, Motta och de andra Inter-spelarnas firande efter förlusten – i påslagna vattenspridare som de sportsliga spanjorerna slagit på efter slutsignalen – sade allt om känslan för en del av dem att återvända till Camp Nou och visa sin tidigare arbetsgivare vad de saknar.

Hade gett en hel del för att få Zlatan att ärligt och öppet berätta om sina känslor efter att ha blivit utbytt efter en timme efter en ny svag insats i “sitt livs viktigaste match” och med knorren att klubben han lämnade för att vinna “den där djävla Champions” nu kan vinna “den där djävla Champions” – och det till skillnad från Zlatan.

Ja, livet går vidare och det kommer fler matcher för Zlatan o Co men jag undrar om han är kvar i Barcelona när hösten kommer? Även om han i perioder gjort det riktigt bra så är det nog ett krav att han kliver fram i ligaspurten och gör en del avgörande insatser för att stärka sina aktier.

Som en hyllning till Inter:

[youtubeplay id=”8z74zP3W-fI” size=”large”]

Gissar att Lars Lagerbäck gillade matchen. Apropå Lagerbäck undrar jag om Pep Guardiola kommer räkna målchanser?

Inter-Bayern München i final. Då går jag “All in” på Jose Mourinho, the Special One är verkligen speciell.

Publicerad 2010-04-28 kl 23:32

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons