POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Sjukt avundsjuk på alla Tottenham-fans

När jag var liten höll många obegripligt nog på Tottenham. Det var säkert Tipsextra-generalen Lars-Gunnar Björklunds fel, han spred någon slags propaganda slash myt om att Tottenham var lite finare och lite bättre. Inte för att klubben vann något, ja, förutom någon cup då och då, utan för att man spelade finare fotboll. Den vågen växte när Glenn Hoddle var i Spurs.

Jag har aldrig gillat den myten…fotboll går ju ut på att vinna, sedan kan man ändå råka välja fel lag när den processen är i gång och aldrig få uppleva vinster, men det är en annan sak. Hur jävla tråkigt vore det inte om alla höll på Manchester United, FC Barcelona och Tyskland eller Brasilien?

När Peter Crouch i onsdags nickade in 1-0 mot Manchester City blev jag avundsjuk. Tänk alla Spurs-fans som levt långt från framgångarna som nu jublade som galningar över en fjärdeplats. Klubben får kvala till Champions League och hela världen ligger öppen. Häftigt, galet och underbart att någon spräckte Big Four. Imponerande att just Harry Redknapp klarade det – kan inte hänt före kriget att en engelsk tränare hamnar så högt – och det är ett rätt roligt lag att kolla in, även om de snor spelare från Leeds.

Men jag vill varna alla Spurs-fans för verkligheten kan se annorlunda ut än den verkar. Vi som håller på Leeds vet, det är bara nio år sedan vi spelade semifinal i Champions League. Fast på lördag vid 18-tiden hoppas jag vara lika galet glad som Spurs-fansen var i onsdags. Seger i hemmamatchen mot Bristol Rovers och vi är tillbaka i Championship…då kan ju inte Champions League vara långt borta.

Bara ett tillägg: Leeds omges inte av en myt att man spelar snygg fotboll, men det är mycket känslor och missa inte matchen på Elland Road – i TV4 Sport 16:00.

*****

Peter Ijeh. Mannen, myten, legenden. Gäst i Ekwall vs Lundh, missa inte när han rappar eller berättar om Blåvitts inkilning.

*****

Ser fram emot att äntligen komma till Malmö och se MFF-Åtvidaberg i Tipslördag.

*****

Är det inte konstigt att Marcus Allbäck inte har kollat läget med Martin Olsson? Eller har den assisterande förbundskaptenen annat att göra?

*****

VM är läskigt nära. Det går så fort. Mycket att läsa in sig på, mycket att kolla på och enormt mycket att fixa inför avfärden.Om jag känner så, hur känner inte Lars Lagerbäck och Roland Andersson inför mästerskapet?

Publicerad 2010-05-07 kl 09:34

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto