Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Äntligen, bilder från Elland Road jag vill minnas

10å

Ska villigt erkänna att det var en schizofren eftermiddag på Swedbank Stadion i Malmö. Jag följde Malmö FF-Åtvidaberg samtidigt som jag höll ett öga på LeedsBristol Rovers. Det är tur att jag inte tuggar tuggummi för då hade hjärna lagt ner…

Så här i efterhand kan jag lugnt säga att det rent av var en hemsk eftermiddag under långa stunder innan befrielsen kom:

Leeds vände till seger hemma mot Bristol Rovers trots 0-1 underläge och en man mindre efter Max “Mad Max” Gradels tokspel och efterföljande röda kort. Det vara dramatik, ångest, press och nerver. Fruktansvärt att följa långa stunder, men härligt när Howson skickade in 1-1 och Beckford sedan frälste oss.

ANNONS

Vilket betydde att för alla Leeds-fans som hängt med hela vägen neråt i ligasystemet efter att vi levt drömmen (Champions League-semi 2001) så får vi ta ett kliv uppåt efter tre år i League 1, i klartext division 3.

Äntligen. Äntligen. Äntligen. Nu ska vi tillbaka till Premier League. Med över 38 000 på läktaren är det klart att det finns kraft i klubben att förstärka och utmana i toppen av Championship från start.

Men det är förbannat prövande att hålla på lag och tätt efter Gradels utvisning så undrade jag: VAD FAN JAG HÅLLER PÅ MED? – har tappat räkningen för vilken gång i ordningen.

När slutsignalen gick och jag såg jubelscenerna från Elland Road så visste jag precis varför jag håller på Leeds. Det är ju så underbart:

[youtubeplay id=”1nnPTWbZ_h0″ size=”large”]

Inte blev det sämre att ta in en hink öl på Kastrup och bara njuta av att Leeds äntligen har en framgång igen. Det var länge sedan senast, men nu gäller det att passa på och fånga tillfället. Att hålla på Leeds är inte som att hålla på Manchester United eller andra troféprenumeranter.

ANNONS

*****

Zlatan Ibrahimovic fick inte spela en minut när Barcelona tog ett kliv närmare ligatiteln via 3-2 i Sevilla. Värsta för honom var att alla anfallarna som spelade gjorde mål: Messi, Bojan och Pedro. Ändå såg Zlatan ovanligt glad ut efter slutsignalen sett till att han nött bänk. En ligatitel till glädjer säkert, skulle bli den sjunde raka.

Går ändå inte att sluta fundera över vad som händer i sommar? Jag tror inte på ryktet om att Zlatan går tillbaka till Juventus. Han blir svårsåld sett till priset och lönen och den sekund som Barcelona säger sig vilja sälja så kommer intresserade klubbar att försöka trycka ner priset.

*****

Ekwall är DN-het. Häromveckan hyllade Croneman honom och i dag körde DN Kultur hans twittersvar till min sågning av Fredrik Stragesfotbollskrönika.

*****

Svider att jag missade Lady Gaga. Lite Leeds över henne.

*****

Jag får böja mig, trodde inte fullt ut på Malmö FF och Roland Nilsson som guldjagande under 2010. Fast det jag sett av laget är bara underhållande och framgångsrikt i en spännande mix. Ett vasst passningsspel, starka kantspelare och djuledslöpande anfallare ger en potent offensiv som firar triumfer. Lägg till Johan Dahlin i mål och en stabil backlinje som allt som oftast står rätt.

ANNONS

Äntligen för MFF-fansen, en tränare som har fått ihop laget och dess potential. Min känsla är att det är en större lagmoral i truppen i dag och det är fler spelare som verkligen brinner för att dra på sig den ljusblå tröjan och “ta himm guldet”.

Det är inget snack om att Malmö FF har de bästa förutsättningarna i Sverige att vinna SM-guld. Traditionen, ekonomin, anläggningarna, talangerna och publiken. Ja, det finns ingen klubb i Sverige som kan matcha den kombinationen.

Därför är det kul att MFF har fått ihop ett spännande gäng och extra bonus är att Roland Nilsson lite tvingats satsa ungt och fortsatt med det även om de svajat emellanåt. Oprövade Durmaz, Jansson och Pekalski gör det bra och kompletterar veteraner som D Andersson, Figueiredo, Vincentz och landslagsmeriterade uppkomlingar som Daniel Larsson, G Molins, Johan Dahlin.

Imponerad med vilket lugn man hanterade Åtvidabergs FF. Inte ens det snöpliga kvitteringsmålet fick Malmö FF fick laget att ändra eller stressa utan metodiskt rullade man boll i trygg förvissning om att målen skulle komma. Det gjorde de naturligtvis.

ANNONS

Nej, det var ingen fantastisk match, inte som Elfsborg-Malmö i onsdags, men det är den typen av segrar som utmärker framgångsrika lag. Man bara går ut och skördar tre poäng utan att hetsa upp sig för att det hackar till på vägen mot mållinjen.

Om det kan räcka ända fram? För tidigt att säga, men kan MFF-ledningen vara kall om det kommer bud på Molins, Larsson eller någon annan och hålla ihop styrkorna kan det bli guldfest i höst. Det trodde jag inte på inför säsongen.

*****

Zlatan förnekar sig inte. Svaret på frågan om han var gay efter en närgången bild med Piqué var rakt och hårt:

“Ta med din syster hem till mig så får du se om jag är bög.”

*****

Skakande att IFK Malmö är i divison 3 i dag. Det vill säga riktiga division 5. Av det jag såg av matchen IFK Malmö-IFK Trelleborg så känns en retur till elitfotbollen långt borta.

Otroligt att de spelade match på gamla Malmö Stadion.

*****

Fotbollskanalen Europa  TV4 23.10 söndag kväll är förlängt. Vi kör en kvart extra bara på fotbollskanalen.se och med fokus på England. Ligan avgörs ju och Chelsea ska inte kunna tappa det.

ANNONS
Publicerad 2010-05-08 kl 23:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto