Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fotbollsledare i präktig och klassisk fylleskandal

Leeds Uniteds allt annat än okontroversielle ordförande Ken Bates var rejält dragen i lördags efter att klubben gått upp i the Championship. Helt okej att han festar i mina ögon, men han kanske inte skulle klivit upp på scen, greppat micken och bara kört.

Bäst är att han kallar Jermaine Beckfords troliga klubb Everton “a  two-bob club”.  Two-bob är slang och inte direkt positivt.

Här är en annan klassiker där han har problem med mobilen och nykterheten.

[youtubeplay id=”ao75hilmLtA” size=”large”]

Har aldrig gillat Ken Bates och ser gärna att han försvinner från Leeds, värsta är att han kommer ha tjänat duktigt med stålar när han säljer klubben som ägs av ett okänt bolag i ett skatteparadis. Tänk, Kalmar och Ken Bates hänger ihop.

*****

Missa inte den dubbla mästarkvällen i TV4 Sport på onsdag. Start 19:00 med SM-finalen i fotbollskunskap. Direkt efter att den pokalen är lyft väntar Europa League-finalen mellan Fulham och Atletico Madrid.

Boka in den dubbla mästarkvällen – 19:00 är det kick off. I finalen får ni se killar som kan så mycket att man nästan vill ringa efter tvångströja…det är skrämmande vad de kan.

*****

Över 7000 miljarder kronor ska nu staga upp Europas gungande ekonomi. Bara för att grekerna har sjabblat och knappast kört med fair play. Fattar inte hur man kunde släppa in Grekland i EU – någon som sett armeringsjärnen i husen – men så är jag ju inte ekonom…

Tror dock inte att lugnet sprider sig till fotbollsvärlden. Blir ytterst få affärer i sommar, det är knappt klubbar i Sverige och kollar. Alla letar bara efter Bosman-fall. Grekiska möjligen?

*****

Gefles Michael Dahlberg har skickat i väg 60 skott och ändå inte gjort mål sedan augusti 2008.

Tänk att han var A-landslagsman i januari 2009.

*****

AIK gör det enda rätta i publikkrisens spår, sänker biljettpriserna. Givetvis ett korrekt drag.

*****

Hela Serie A är tillbaka i TV4 Sport och Jesper Hussfelt kan hjula till jobbet i glädje. Inte utan att det vore häftigt med Zlatan tillbaka i Juventus då.

*****

Helsingborg fortsätter att imponera. Trodde att klubben skulle förlora för första gången i år när Marcus Nilsson blev utvisad vid 0-1 underläge på Strömvallen i Gävle.

Fast då gjorde Conny Karlsson en del byten och fick fart på laget. Även spelarna lyfta sig och plötsligt dominerade HIF matchen mot Gefle. Inhopparen Hannu Patronen stagade upp försvaret och May Mahlangu skallade in 1-1. Tredje inhopparen Rachid Bouaouzan, som kom in direkt efter paus och var ruggigt pigg, spelade fram Joel Ekstrand till 2-1 och fixade straff som Marcus Lantz slog in till 3-1.

Gefles tränarpar Per Olsson och Urban Hammar kan inte vara nöjda med hur deras lag vek ner sig. Det var bara HIF på plan sista halvtimmen trots en man mindre och resultatet var givet på slutet. Ledda av kapten Lantz så är HIF ett lag som är svårspelat. Nej, det är inte “sexy football” utan mer klassisk svensk husmanskost: press, slit och snabba spelvändningar och där alla från Pär Hansson (Gordon Banks-räddning på Bernardssons nick) till Rasmus Jönsson gör sin del av jobbet. Räcker långt.

Fast Bouaouzan visade internationell klass. Hans yttersida var fin, lika fin som Mattias Hugossons räddning.

Närmast för HIF, som nu leder med fem poäng över tvåan Malmö FF, är Kalmar FF på bortaplan. Blir svårt utan varken Joel Ekstrand eller Markus Nilsson, och hur länge som helst kan väl inte HIF gå utan förlust.

*****

Francesco Totti stängs av i fyra matcher för den brutala nersparkningen av Balotelli.

*****

Erik Hamrén presenterar nästa svenska landslagstrupp 17 maj. Gissar att han fått ledigt av Rosenborg på den norska nationaldagen. Ändå är det slående hur iskallt det svenska landslaget känns nu, möten med Bosnien och Vitryssland väntar och det rycker inte direkt av upphetsning i några kroppsdelar.

Publicerad 2010-05-10 kl 21:34

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons