Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Martin Olsson är ljuset i mörkret

Tunt i pressleden i Umbro Corner och det var nog fler förbundsfolk i stela kostymer än mediafolk. Det var alltså en presskonferens helt i Lars Lagerbäcks smak och DET är ett tydligt tecken att A-landslaget är på väg in i mediaskuggans dal.

Varken en träningsmatch 29 maj mot ett bosniskt B-landslag (de möter Tyskland tre dagar senare och det är större) eller en bortamatch mot Vitryssland 2 juni lockar när majoriteten av de svenska utlandsproffsen har det tungt ute på bänkar runt om i Europa och få stjärnskott syns på den svenska fotbollshimlen. Bakom Zlatan Ibrahimovic är det förbannat tunt.

Enda ljuset är Martin Olsson, men det är klart att 16 matcher i Premier League gör ingen A-landslagspelare och vi ska inte hetsa upp oss för mycket. Dock gillar jag Olssons attityd och driv och brist på respekt. Det är sådana karaktärer som måste in i landslaget för att få liv i det. Tänk, Marcus Allbäck hade inte några större koll på Olsson och hade först sett sista ligamatchen med honom… men det är ju som landslagets Player Manager säger, det var ju en positiv överraskning.

Trodde nästan Hamrén skulle blåsa oss på det ljuset i mörkret. Efter att Jörgen Lennartsson lagt fram U21-truppen till EM-kvalen mot Israel och Montenegro och Martin Olsson var där så räknade jag bort Blackburn-proffset. Men förbundskaptenen tog med både Olsson och Emir Bajrami i A-landslaget till mötet med Bosnien och sedan får de EM-kvala med U21.

Olof Mellberg är den enda av de riktiga proffsen som slipper resan till Minsk, även om Allbäck erkände att några till hade frågat om ledighet från just den bortamatchen. Inte utan att jag förstår dem, det finns roligare ställen att åka till i juni…

Undrar hur förbundet ska få fart på A-landslaget igen. Det är svensk fotbolls lok och om inte det går för fullt så påverkas en massa andra verksamheter. Kan bara snegla mot Norge där ett darrigt A-landslag gör att förbundet går back och utvecklingen av fotbollen blir lidande.

Erik Hamrén har ett tungt ok att axla inför EM-kvalet i höst. Sverige måste vara med från start och nu återstår bara tre matcher att trimma in laget på: Bosnien, Vitryssland och Skottland i augusti. Jag räknar bort Zlatan Ibrahimovic från EM-kvalet och det blir ett nytt landsLAG som ska byggas.

*****

Jörgen Lennartsson hade bra koll, när han såg Emir Kujovic på listan förstod han misstaget och rättade sig snabbt och fick in Rasmus Jönsson. U21:s förbundskapten hanterade situationen väl.

*****

Erik Hamrén kom på egen hand med en rapport: “På Zlatanfronten intet nytt”. Ingen kontakt, ingen träff, inget planerat. I augusti vet vi mer.

*****

Måste kännas skönt för förbundets generalsekreterare Michael Santoft att nu kunna spela “hardball” med Rosenborg om ersättningen för att Erik Hamrén börjar på heltid för Sverige redan 1 juni. Slutar nog med närmare noll kronor.

*****

Rasmus Elm är petad, han känner sig inte i stöt efter sjukdomar och skador. Han har verkligen fått betala för sitt succéår.

Publicerad 2010-05-17 kl 14:43

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons