POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Hamréns nya rutiner skakar om både spelare och presspack

Olof Mellberg har gjort över 100 landskamper och slipper därmed resan till Minsk. Det var rätt underhållande att höra honom tala om de nya rutinerna som förbundskapten Erik Hamrén infört. Bland mycket annat så måste spelarna väga sig före och efter träningen – Mellberg tappade 300 gram efter ett pass.

Mittbacken ville inte gnälla, men det sken igenom att efter X antal år under Lars Lagerbäck är det lite bökigt att börja på helt ny kula med nya rutiner och en del nya ledare.

– Det är ganska mycket nytt, men det blir så i början att man är extra noggrann och tydlig. Allt har ett syfte, även om allt inte är roligt, suckade Mellberg i källaren på Scandic Park.

Inte så att Olof Mellberg inte är van vid skiften efter sina år som spelare, bara under senaste säsongen i Olympiakos så hade han tre tränare och varje skifte innebar nya rutiner, nya fitnessansvariga, nya assisterande och nya regler.

– Så är det att få ny tränare, men en annan går ju på rutin, sa Mellberg och log.

Jag har nog gjort fler landskamper än Mellberg (på läktaren då, alltså) eftersom jag sällan slipper träningsmatcher (hoppar dock Minsk), och även för oss i presspacket är det nya rutiner som skakar om. Jag ska inte säga att det är dåligt, men efter en evighet med Lagerbäck så var man ju radiostyrd och kunde varenda detalj ända ner till startelvan…

Annat nu då man ska äska spelare i rätt tid till mediamannen Hans Hultman och missar man den deadlinen så finns det bara öppningar för ett fåtal utvalda (läs: Zlatan och Sydis utsände Heidi Silvander). Mellan träningen och presskonferens har vi i packet plötsligt en hel del dödtid eftersom Hamréns nya hälsoguru bestämt att spelarna ska äta så snabbt som möjligt efter passet. Därför fick vi slå ihjäl en timme på kontorshotellet 7-11 runt hörnet från spelarhotellet.

Ja, ja, vi lär lära oss till hösten då det blir EM-kval. Då ska det sitta.

*****

Guldägget till Malmö FF:s sätt att ragga medlemmar, och som listigt nog även tar vägen om facebook.

*****

Den nya generationen landslagsspelare kan vara för härliga – kolla bara in Martin Olsson:

Humor att han bara tar taxi i England för att hans jakt på körkort slutade i ett träd – och han skyller allt på växelspaken. Men det finns mycket i programmen: han ville bli utlånad till en allsvensk klubb, hans polare ville spöa Ekwall och han slogs själv på vägen upp i Blackburn.

*****

Christian Wilhelmssons kärlek till Lars Lagerbäck verkar lika stor som Alexander Östlunds… “Chippen” tror att det kan bli en “jävla explosion” när Lagerbäck möter Nigerias spelare eftersom det är olika typer av personligheter.

*****

Först sa Jörgen Lennartsson att John Guidetti var U21-landslagets förstereserv när jag undrade varför City-anfallaren inte är uttagen efter Agon Mehmetis skada. Några minuter senare garderade Lennartsson sig med att det fanns en annan spelare (läs: mittfältare) som kunde rycka in som anfallare.

Oavsett, för mig är det svårt att greppa att Guidetti efter sin vår i BP inte var given från start i ett U21-landslag. Men jag hoppas Tommy Söderberg känner igen honom nu.

*****

Missade presskonferensen med Erik Hamrén i onsdags, men det är rätt fascinerande att mediamannen Hans Hultman ringde TT vid midnatt för att reda ut om nyhetsbyrån låg bakom rubriken som syntes på SVT:s text-tv och där Hamrén då uppgavs ha sagt att Sverige var sämst i Norden.

Jag vet inte om det var geografi-felet (Finland var inte inblandat i jämförelsen) eller om det var sågningen av svensk fotboll som störde. Vet bara att det inte går att lita på SVT som gärna hårdvinklar.

*****

Mitt blogginlägg om elva Zlatan rörde om. Herregud, vad Zlatan polariserar människor. Antingen avgudar man honom eller så avskyr man honom och oavsett vinkel så läser man in det som passar ens egen världsbild. Gillar dock att Kim Källström kunde skämta om “elva Zlatan”.

*****

Lite udda att Hamrén inte tar en sväng om VM i Sydafrika.

*****

Ny träning fredag vid 11:30 och den följer ni på fotbollskanalen.se. Därefter blir det presskonferens med Hamrén och ett gäng framäskade spelare vid 14:45.

Räkna med fullt tryck på fotbollskanalen.se som Lasse Anrell brukar gilla.

*****

Pontus Wernbloom fullkomligt älskar att fråga var jag har datorn om jag inte har den i handen i den sekunden. Gbg-humor när den är som bäst.

*****

Publicerad 2010-05-27 kl 22:57

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto