POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Berg valde tystnad - inte gick det bättre

Marcus Berg gick från att ha varit en av de mest tillgängliga spelarna till att i princip inte gå att nå. Anledningen var att han tröttnade på de givna frågorna när det gick trögt i Hamburger SV. Han var rädd att börja fundera för mycket på motgångarna om han skulle svarat i telefon och mötts av idel negativa frågor, berättade han i dag.

För på fredagen klev Berg ner från hotellrummet och mötte en del press i den fönsterlösa krypta på Scandic Park som förbundet valt som presskonferensrum – för övrigt mer känt som det rum där tre hockeyspelare framträdde:

Värmlänningen Marcus Berg var som vanligt vänligheten själv. Visst går det att förstå att det är lättare att svara i telefon och snacka om målen som rasslar in än att för sjunde gången en söndag förklara varför det är bänken som gäller i Hamburg.

Tyvärr gick det inte bättre för Torsbys andra stolthet i fotbollsvärlden (Svennis är nummer ett) för att han knäppte av luren. Eller så ska man kanske inte våga tänka på hur det gått om han svarat i telefon…

Hoppas att Berg kommer i gång, för den typen av avslutare är något för landslaget, konkurrensen utan Zlatan är minimal för jag ser inte Elmander som den mannen längre och Markus Rosenberg har fastnat i en svacka. En anfallare som går i djupled och som oftast hittar målet. Han var ju överdjävlig från det att han hittade rätt i IFK Göteborg: 54 mål på 109 matcher i IFK och Groningen.

Sett till hur han snackade i dag låter det som om ett klubbyte väntar i sommar och då gäller det att han och agenten Sören Lerby hittar rätt. För Berg måste ha speltid för sin egen skull och för landslagets skull. I min värld är Ola Toivonen mer av en nummer tio, och Berg någon som ligger framför PSV-spelaren.

Fast HSV:s nye tränare Armin Veh har tidigare gillat svenska spelare, han var i Hansa Rostock under tiden det kryllade av blågula i det gänget. Kan han få Berg på banan är det naturligtvis bäst, men Berg har inte råd med en floppsäsong till – han måste i gång och det så han är i slag till EM-kvalet i höst.

Och om han får signaler om att Veh inte vill satsa på honom är det bråttom. Jag föreslog att han skulle ringa Armin Veh redan nu, men det verkade inte aktuellt. Verkar vara något med Berg och telefoner…

*****

Martin Olsson är ny i landslaget och njuter av uppmärksamheten. I dag var han nere på presskonferensen för andra dagen – det gillas av oss i packet. Tänk, sådan var Zlatan också en gång i tiden. Olsson undrade för övrigt om Ekwalls adress så hans polare kunde ta sig dit…

*****

Får mejl av en PR-byrå som vill skicka kalsonger av ett specifikt och rätt cool märke till mig för att min blogg är intressant. Se upp Blondinbella, here I come.

*****

Erik Hamrén är ovanlig på många sätt. Jag tror få förbundskaptener hade avslöjat att man ringt Samuel Holmén först och sedan Marcus Lantz. Och han släppte en hel del från startelvan under presskonferensen, som att Ola Toivonen startar, och Kim Källström och så vidare. Och dessutom tycker han att det är rätt attityd att ta tåget upp 06.30 till Stockholm för att vara med landslaget – jag hade velat ha spelare som kunde tänka sig att springa till huvudstaden.

*****

Redan när vi sände Mjällby-Malmö så sade initierat folk att Tobias Linderoth bestämt sig för Hällevik och om det skulle bli fotboll är det Mjällby som gäller. Mittfältaren har nekat när vi snackat med honom, men intervjun i Kristianstads-Bladet pekar i den riktningen.

Tänk om Mjällby får honom att lägga pensioneringen på hyllan, det vore stort för klubben som då kanske kan utmana än högre upp. Undrar bara hur de övertygat honom? För i vintras chockade han sin omgivning med beskedet att han skulle sluta – trots att det låg maffiga kontrakt och väntade på signering.

*****

Jag kör cold turkey när det gäller förbundets socker-och-smör-stinna kanelbullar och har lyckats tända av från dem. Enda sättet för oss anonyma sockerslukare att hantera frestelserna. I dag var det extra hårt eftersom förbundet dragit in frukten.

*****

Ännu ingen John Guidetti i U21-landslaget. Snart dags att ta fram Pudas-lådan och lägga sig på Sergels Torg.

Publicerad 2010-05-28 kl 17:26

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto