Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Av alla spelare…inte just Drogba

Lundhs blogg

Det är nya tider 2010 och VM i Sydafrika kommer att bli det första twitter-mästerskapet i historien. Redan gnäller man i England över att alla petningar kring Capellos VM-trupp läckte ut via olika journalisters twittrande så när det officiella beskedet kom var det old news.

Efter att Didier Drogba skadat armen i en träningsmatch mot Japan så kokade twitter snabbt över med uppgifter om att Elfenbenskustens stora stjärna hade brutit något ben i armen och troligen skulle missa VM. Som ni ser i klippet från matchen mot Japan i TV4-sport så gör det ont:

Fy, vad grymt för Drogba själv, Elfenbenskusten och hela Afrika som ju sett fram emot VM på kontinenten för första gången. Nu skulle ju Elefanterna ta revansch för att man inte gick så långt som man hade trott och hoppats i VM 2006 och visa att man kunde utmana de stora länderna.

Och Svennis måste slita det lilla hår han har kvar om landslagets nummer ETT är borta från VM. Drogbas betydelse går inte att överskatta, och då talar jag inte bara om det spelmässiga. Han har på många sätt uppträtt som en statsman när han försökt hjälpa till att ena det krigshärjade landet och även om han och en del andra stjärnor inte alltid dragit jämnt har känslan nu varit att man hittat ett gemensamt mål i det som troligen blir det sista VM:et för många av spelarna.

Annons

Drogba har ju hittat formen i Chelsea under året och var starkt bidragande till att London-klubben vann dubbeln. Frågan är om han varit bättre? Tror inte det. Utan Drogbas mål är det tveksamt om man ens tar sig ur gruppen. Fy vad grymt för Elfenbenskustens fotbollstokiga folk som inte har så mycket att glädjas åt i vardagen.

*****

Svenska fotbollsledare och spelare är för tama. Se och lär av Carlos Bilardo som vann VM som förbundskapten för Argentina 1986. Han är rak om chanserna för Maradonas gäng:

“If Argentina win World Cup I’ll let whoever scores the winning goal do me up the arse.”

Snappade citatet av Guardians Sid Lowe.

*****

Rio Ferdinand är också skadad och missar VM, enligt en del engelska medier. Ett grymt bakslag för Capello och att det just var Emile Heskey som snurrade säger väl allt. Ingen kan heller påstå att England ser lika starkt ut i dag som förra hösten när man var kvallag nummer ett.

Annons

*****

Känslan leder mig mer och mer mot att Holland vinner VM. Formtoppade spelare och det verkar vara harmoni i truppen. Orange fest? Kanske något för Sydafrikas Boer att gå i gång på?

*****

Jonas Olsson kom upp på TV4 och satt och svarade på läsarnas frågor. Stort. Det är onekligen nya tider i landslaget, och det räcker med att snacka med en del spelare efter senaste samlingen för att fatta att stämningen i gruppen är helt annorlunda nu. Visst, det är tidigt än och man har inte satts på några prov men Erik Hamrén och Marcus Allbäck är på rätt väg när det gäller att slipa ihop gänget och skapa en positiv atmosfär. Ett gäng spelare som är beredda att ge allt för att vinna.

*****

Mycket att stå i inför avresan till Sydafrika, framför allt gäller det att läsa på och läsa in och hänga med. Vet bara en sak: det ska bli oerhört häftigt.

Annons
Publicerad 2010-06-04 15:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto