Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gör som Lagerbäck - njut av VM

Lundhs blogg

Tugget om att VM i Sydafrika är tidernas sämsta sprider sig, mer och mer. Senast ut är Arsène Wenger som menar att förbundskaptenerna bara kan laga snabbmat sett till bristen på tid, till skillnad från klubblagstränarna som är mer riktiga kockar och lagar finmat (läs: Champions League).

Lite löjligt att jämföra turneringar på det sättet, VM är ju något helt annat och dessutom en av få turneringar som ännu inte är överexponerad sett till att man stått emot alla krav om avgöra den mer än var fjärde år. Jag älskar VM eftersom det just är något helt annat och där det inte är strömlinjeformat som de stora ligorna blir alltmer.

Ta bara att vi får se ett Nordkorea som är helt okänt både göra mål på Brasilien och hålla jämnare steg än man kunnat drömma om med VM-giganten. Eller Schweiz härliga skräll. Eller tyskarnas flytande fotboll mot australiensarna.

För egen del fattar jag inte heller att man redan kan såga VM. Lite för tidigt för min del att göra bokslut när vi precis gått in i den andra omgången av gruppspelet. Okej för att man gjort färre mål än någonsin tidigare i ett mästerskap med 32 lag och att stjärnor som Villa, Messi, Torres, Xavi, Rooney, Ronaldo, Robinho (för att nämna några) har gått mållösa och inte glänst.

Annons

Lars Lagerbäck lät lite som Lars “Laban” Arnesson – ni som inte minns honom får googla – när han drog en lans för VM. Nigerias svenska förbundskapten menade att det han sett av VM var underhållande och att det var en massa intressant fotboll om man inte bara var ute efter mål.

Kanske delar jag inte just uppfattningen om fotboll utan mål, men jag har sett en del i början som jag tyckte sprakade och jag är inte beredd att ge upp VM redan nu. Det har ju precis börjat och det Argentina visar mot Sydkorea bådar gott inför fortsättningen.

*****

Har redan gjorts en del självmål i VM, men det värsta har Fifa stått för som sydde in de orangeklädda brudarna i samband med Holland-Danmark för att de gjorde reklam för ett annat ölmärke än det som sponsrar VM. Nu är två av kvinnorna tagna inför rätt – något som dominerar sydafrikanska medier – och har fått lämna in sina pass och betala 10 000 kronor i borgen. Snacka om att Bavaria Beer är nöjda med utfallet. Och den ölen kan inte vara sämre än Budweiser.

Annons

Jag undrar också hur det kommer sig att Fifa släpper in fans från Portugal, USA, Elfenbenskusten och en massa andra lag i klädda lagtröjor? De lagen kör ju inte med Adidas-dräkter som ju är VM-sponsorn? Det är ju också “ambush-marketing”, enligt mitt sätt att se.

Fifa visar återigen att man har noll bollsinne.

[youtubeplay id=”cWPOxcXf3-g” size=”large”]

*****

Vi blir skinnade på mycket i Sydafrika, men inte på käket. Pepparsteken till lunch gick på 120 spänn och höll världsklass.

*****

Naturligtvis inte bra för VM att Bafana, Bafana kollapsade mot Uruguay och att Sydafrika troligen blir den första VM-arrangör i historien som inte går vidare. De senaste VM:en har värdländerna verkligen satt färg på turneringarna och fått feststämningen att öka: Tyskland 2006, Sydkorea och Japan 2002, Frankrike 1998 och i viss mån USA 1994.

Annons

*****

Nytt avsnitt av Ekwall vs Lundh On Tour:

*****

Humor att Maradona nu säger att han gillar att skaka hand med andra tränare.

*****

Undrar ni hur min kollega Patrick Ekwall ibland kan bli lika lång som jag, så är det inget han ätit:

Publicerad 2010-06-17 14:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto