Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Something’s rotten in the state of France

Lundhs blogg

Skandalerna avlöser varandra i det franska landslaget efter VM-haveriet. Hemskickad Anelka. Strejkande spelare. Slagsmål mellan fitnesstränare och lagkapten Evra. Managern avgick med omedelbar verkan. President Sarkozy är nu inne och ber idrottsministern att lugna ner de inblandade.

Som jag skrivit tidigare, det är en gåta att så stora spelare presterar så lite. Felet är att man behöll Domenech för länge. Vilka hållhakar har han på ledarna i förbundet? Samtidigt måste ju spelarna lugna ner sig och åtminstone träna på och ställa upp för landslaget och i förlängningen landet.

*****

Två fuskare visade upp sig på Soccer City Stadium på söndagen: Fabiano och Keita. Värst var brassen som ju även ljög för domaren om hans hands vid 2-0 målet. Trist att det sker men det jag inte fattar är att spelarna struntar helt i att kamerorna tar allt, verkligen ALLT. Efteråt ser de ut som puckon, och då särskilt Fabiano som ju ljög.

Annons

Tyvärr tror jag det är omöjligt att komma åt det här fuskandet, om Fifa inte inför efterhandsgranskning. Marginalerna är så små i dag att nästan alla spelare har det inbyggt att sno åt sig de små fördelar man får. Som Keita som stöter ihop med Kaká och sedan ser ut som en lastbil kört över honom.

*****

Stort att över en halv miljon var inne på fotbollskanalen.se i förra veckan. En hyfsad resa för en sajt som vi startade hösten 2006 och då var det mellan 20-30 000 besökare i veckan.

*****

Aldrig varit med om ett sådant mediatryck tidigare, inte ens på brassarna inför VM-finalen 2002, som när vi besökte Argentinas träning i Pretoria under söndagen. El Diego är VM:s enda riktiga rockstar, det är tydligt. Och då var det ändå bara två dagar kvar till det mindre upphetsande mötet med Grekland.

Vi var hundratals journalister från hela världen (mest argentinare förstås) som först fick vänta någon timme efter utsatt tid i ett villaområde vid Universitet i Sydafrikas huvudstad. Därefter var det som om någon drog bandet och släppte i väg denna hord in till träningsplanen och det var hård kamp om att komma först. Fast när vi kom fram fick vi ändå stå bakom presenningar och vänta en bra stund till innan de släppte in oss på stadion för att ge oss möjlighet att se den sista kvarten.

Annons

När vi väl kom in på läktaren sände argentinare både tv och radio live, fotograferna jagade alla möjliga bilder – det bara smattrade – och reportrar lämnade direkt. Vad man berättade eller skrev vet jag inte, för det vi fick se vara en högljudd Diego leda en del spelare i avslut och där han lade fram bollen och de sköt. Egentligen inte så upphetsande, om det inte var för Diego då.

Efter passet var det presskonferens med Sergie Agüero och backen Nicolas Otamendi (som inte fick många frågor) i ett enormt tält och där spelarna satt upphöjda på alla podiums moder och blickade ner på oss på golvet. Det var totalt kaos och vi som skulle ställa frågor på engelska ombads vänta till slutet – men då hade kaoset vuxit och lirarna bara stack.

Då bände en del journalister upp kravallstaketet. Herregud, hade Lasse Richt sett det hade hjärtat börjat krångla. Hans tyska polistejp är inget mot det som krävs för att hålla journalisterna/huliganerna från Argentina på golvet.

Annons

*****

Sydafrikanska pressen är nöjd med kaoset i Frankrike. Hoppet om en sydafrikansk seger lever.

*****

Man vet att man lever när man väcks av ett sms med texten: ”Är du vaken?” Och inser att bilen till vår medverkan i Nyhetsmorgon som ska länkas hem från en annan del av Johannesburg skulle ha gått redan, och att man skulle ha checkat ut också. Kallas RIVSTART.

*****

Luis Fabianos tunga 1-0 påminde om Zlatans mål i VM-kvalet i Budaspest hösten 2005. Fast brassen hade lite bättre vinkel.

*****

Fick mycket skit när jag undrade om Italiens mörkande av formen efter 1-1 mot Paraguay. Vad säger de nu? Efter 1-1 mot Nya Zeeland. Läs igen: 1-1 mot Nya Zeeland.

*****

Vår man Crucial är inte bara vass på att hjälpa oss navigera Johannesburg och städerna runt om kring. Han ger oss även insiktsfulla åsikter om Sydafrika i dag. Crucial är inne på att säkerhetsbranschen bidrar till att piska upp rädslan bland folk för att inte förstöra en bra business. Finns inget intresse att säga att det inte är så farligt, utan tvärtom.

Annons

Att det måste vara en av landets största industrier ser man hela tiden – allt är inhägnat, inmurat, inbyggt och bevakat. Sydafrikanerna kan det här med taggtråd. Det får man ge dem.

*****

Mot Durban, Lagerbäck och värmen nu. Vet inte vad som är bäst? Flygvärdinnan tvingar mig att sluta blogga. Planet är ute på plattan. Okej, då.

Publicerad 2010-06-21 10:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto