Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Not much of a future to write about for Rooney o Co - yet

Lundhs blogg

Gillade verkligen Nikes coola VM-reklam som inte bara var stjärnspäckad – Ronaldo, Ronaldinho, Drogba, Cannavaro, Rooney, Roger Federer, Kobe Bryant – utan dessutom var rätt underhållande. Storyn var enkel, det är ofta det geniala, och det handlade om hur Wayne Rooney ena sekunden missade en passning i VM och drog sig undan som trailer-trash, för att i nästa sekund rusa i kapp och bryta och bli adlad av drottningen till Sir Wayne Rooney.

Ja, ni som vill se filmen och inte gjort det är hittar den på nätet, för det har varit en succé. Nike som inte sponsrar VM utan istället kört tungt vi sidan om, har utklassat den stora rivalen Adidas när det gäller att få fart på sin reklam på nätet och via sociala medier.

Fast det är ju alltid en chansning att köra på riktiga människor, de går ju inte att styra på planen och där har inte framtiden som de är med och skriver varit så spännande. När man kollar igenom listan av Nike-spelare som skulle skriva sin historia i VM i Sydafrika har det varit närmare husvagnen än Sir-titeln för de flesta:

Annons

Wayne Rooney – Utbytt i segermatchen mot Slovenien och inte ett mål ännu. Dessutom fick han oerhört mycket skit för att han var förbannad på de engelska fansen som buade efter 0-0 mot Algeriet. Skulle ljuga om jag sa att han såg glad ut när Capello bytte ut honom, han och italienaren tittade inte ens på varandra.

Didier Drogba – Bröt armbågen i en träningsmatch före VM och fick kämpa sig tillbaka efter en blixtoperation. Gjorde mål mot Brasilien men vad hjälpte det? Inte alls för att Elfenbenskusten är på väg ut ur VM efter bara en poäng på två matcher och Chelsea-stjärnans VM blev inte som han drömt om.

Cristiano Ronaldo – Ett av Nikes starkare kort sett till att han bröt sin tvååriga måltorka i landslaget i 7-0 segern mot Nordkorea, men det är inte den Ronaldo som glänst i Manchester United och Real Madrid de senaste säsongerna. Landslaget är inte hans grej verkar det som.

Annons

Fabio Cannavaro – Italiens mittbackshjälte från VM 2006 kommer från en katastrofal säsong i Juventus och flyttar till Dubai. Inför VM gav han knappast landslaget några pluspoäng när han blev vansinnig på de politiker som tyckte spelarna skulle avstå sin VM-bonus. Väl i VM så krisar det för Italien som bara spelade 1-1 mot Nya Zeeland och Cannavaro är ingen stjärna.

Ronaldinho – Milans brasse blev inte ens uttagen i VM-truppen. Så han är iskall i den aspekten och sett till hur han levt på senare år så är det mycket fest på¨semestern för honom.

Lägg till att Franck Ribéry som spelar en mindre roll i filmen tillhörde spelarna som skämde ut Frankrike både på planen och utanför. Lägg där till en prostitutionsskandal som inte stärker hans image. Lägg till den spanska trion från filmen, Andrés Iniesta, Cesc Fàbregas och Gerard Piqué som inte heller glänst. Inte nog med att Spanien fick stryk mot Schweiz, Arsenal-stjärnan Fàbregas är petad och sur på tränaren och Iniesta skadade sig i förlusten och spelade inte mot Honduras. Piqué har varit okej men blivit blodig i varje match hittills.

Annons

Som om det inte vore nog så har Roger Federer sedan filmen kommit ut tappat sin plats som världsetta och han har ju svårt mot Rooney i pingis.

Ja, ja, det finns ett par undantag bland birollsinnehavarna: Landon Donovan som blev hjälte när USA tog sig vidare efter ett sent mål. Och sedan Kobe Bryant som vann NBA-titeln precis.

Det ska till ett par jänkar för att man ska kunna följa Hollywood-likt-manus.

*****

Underbart att Nordkoreas tidningar inte skrev en rad om 0-7. Vad händer med spelarna? Följer ens alla med hem?

*****

Lionel Messi är ju Adidas främsta namn och inte heller han har glänst som förväntat. För Puma som alltid går in tungt i afrikansk fotboll har det knappast varit fest. Storstjärnan Samuel Eto’o och de flesta afrikanska landslagen är på väg hem, undantaget är Ghana som också har coola dräkter.

Annons

*****

Arbetsdagen började i gryningen med Nyhetsmorgon i Durban och slutar nu, strax efter midnatt i Soccer Citys presscenter. En aning trött. Nomadlivet är kul men det tär.

*****

England-Tyskland. Ja, jisses. Därefter väntar Argentina och Maradona för England om man klarar av tysken. VM har börjat.

*****

Fyra åttondelar i VM är klara – och här är mina tips på uppstuds: Argentina-Mexiko, klar etta, Uruguay-Sydkorea, klar etta, USA-Ghana, går på tvåa med hjärtat, England-Tyskland, magkänslan säger att Capellos mannar tar det.

*****

Tyskarnas svarta dräkter tilltalade mig. Svart är min färg. Sedan gillar jag det strama.

*****

Nigerianska KickOff uppger att Lagerbäck är erbjuden ett fyraårskontrakt som förbundskapten. Fattar att han tvekar, men det hade varit häftigt att se vad han hade kunnat åstadkomma med tid.

Annons
Publicerad 2010-06-24 00:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto