Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gillar att tyskarna går till attack

Lundhs blogg

Kanske är det att jag är barnslig, kanske är det mitt förflutna på Expressen? Men jag gillar när Bastian Schweinsteiger inte drar sig för att elda på inför kvartsfinalen mot Argentina, om hur Maradonas liv på linjen och spelarnas agerande är något som domaren måste ha koll på. Det har han ju rätt i dessutom.

Vi minns väl alla hur det gick till senast i VM 2006. Då var det NHL-scener efter kvartsfinalen när Leandro Cufre gick hårt åt Per Mertesacker, galningen Gabriel Heinze skulle göra med tyske managern Oliver Bierhoff som han gjorde med en kamera häromdagen och Torsten Frings bankade på en argentinare och blev avstängd.

Därför förstår jag Philipp Lahm som fortsatte med passningarna mot Argentina i dag: “Vi måste koncentrera oss på vårt eget spel. De är temperamentsfulla, vi får se hur om de kan hantera en förlust på lördag. De är impulsiva, temperamentsfulla och vet inte hur man beter sig vid en förlust.”

Annons

För inte nog med att den tyske lagkaptenen alltid retar någon, han har även satt tryck på den 32-årige uzbeken Ravshan Irmatov som ska döma matchen. Kanske inte argentinarnas favorit eftersom han inte varnade grekerna som gick hårt åt Messi tidigare i VM och som fick Maradona att rasa:

“The famous fair play doesn’t exist (here), let’s make it effective once and for all. Because if each time Messi gets the ball they bring him down, what are we playing at? After repeated fouls, take out the yellow card to the third (player) who hits Messi, and you’ll see that defenders don’t hit him any more. Why didn’t the referee do that? It’s in the regulations, man.”

Lägg till att Maradona nu i tidningen La Nación ger en rätt hård syn på VM-finalen mot Tyskland 1990:

Annons

“Den där matchen mot Tyskland var en fars från början till slut. Det började med förolämpningar och respektlöshet när vår nationalsång spelades och det blev ännu värre när min bild dök upp på storbildsskärmen. Jag visste att alla tittade på mig. Därför sa jag klart och tydligt, så att de skulle förstå mig på vilket språk som helst: Hijos de puta (horungar).”

Bara den bakgrunden är hyfsad att stå på inför en kvartsfinal mellan två av de länder som bjudit på den mest sprakande fotbollen i VM, och där bägge har siktet på VM-guldet. Kan bli en magisk match som innehåller allt.

*****

Det är gulligt att hela Afrika sluter upp bakom Ghana och att ANC uppmanat dem att kalla sig ‘Black Stars of Africa’. Jag hakar på.

Vore en enorm bragd om man tar sig till semifinal trots att Essien inte kom till spel alls i VM och där truppen är späckad av spelare som knappast tillhör de stora och bästa klubbarna runt om i Europa. Wigan, Pompey, Rennes och Ghana-klubbar som Liberty, Heart of Lions och Bechem Chelsea. Inser att Uruguay är stora favoriter, men med stödet från ett fullsatt Soccer City så kanske.

Annons

*****

Tänk om gamle HBK-basen Stig Nilsson levt i dag och fått se Roy Hodgson ta över Liverpool. Den unge engelsman som Nilsson rekryterade på Bob Houghtons rekommendation och som fixade två SM-titlar till Halmstad innan han drog vidare.

*****

Kapstaden i morgon bitti och då lämnar vi vår man i Joburg, Crucial, bakom oss. Han kommer att vara saknad av oss. Behöver ni en kanonförare i Joburg någon gång – hör av er.

Publicerad 2010-07-01 18:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto