POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Tuggar Kim i sig den petningen?

Erik Hamrén tar inga fångar. Privatjet till lagkapten Zlatan Ibrahimovic. Nu Kim Källström på bänken i EM-kvalgenrepet mot Skottland. Det händer onekligen grejer med den nye förbundskaptenen som gillar dans även utanför Skavlans studio, kolla bara in uppvärmningen.

För egen del hade jag satt Zlatan som tia snarare än nia sett till att han vill ha en fri roll och ofta söker sig ut från ytan framför mål om inte bollen kommer dit. Då hamnar man lätt i lägen där Sverige anfaller och så finns ingen forward på plats när bollen kommer. Sedan är det inget snack om att Zlatan har fler dimensioner i sitt spel än bara avslutarens.

Ska bli intressant att se om Hamrén får Zlatan att sluta med sitt negativa kroppsspråk? När den tillträdande förbundskaptenen Erik Hamrén var gäst i Ekwall vs Lundh i höstas så tyckte han att anfallaren uppträdde på olika sätt i Barcelona och i landslaget. Då sa han att Zlatan i Barcelona såg ut som en junior som får träna med A-laget…och att det var annat i blågult.

Just ett positivt kroppsspråk är en nyckel för att lagkaptenen ska få med sig laget och inte bara sitt posse. Kul att höra att Zlatan talar om VM-guld igen. I oktober i fjol, på en numera klassisk presskonferens, menade han att alla som pratade om att Sverige kunde vinna mästerskap inte hade alla hästar hemma.

En som Zlatan inte dragit jämnt med är Kim Källström. Han har hamnat i en tuff kamp och får inte plats på ett svenskt mittfält ens med fem spelare. Det måste svida. Visst, man kan säga att det är en test och så vidare – men det är EM-kvalgenrepet och inte ens med en ny förbundskapten så ingår Lyon-spelaren i testet.

För egen del vill jag se honom som defensiv mittfältare, men där är han inte säker på en plats och jag kan inte klaga på kombon Svensson och Wernbloom.

Undrar om inte Sebastian Larsson gnäller väl mycket? Han har gjort det bra i Premier League, men har inte klarat av att ta det sista steget. Än i varje fall. Fast jag har hellre honom än Lustig.

Lite skeptisk till Johan Elmander på kanten, han har aldrig övertygat där. Fast är det någon som känner Alingsås stolthet är det Hamrén och Marcus Allbäck, och de kanske kan få honom att lyfta? Gillar att Emir Bajrami får spel från start och ser gärna Martin Olsson på planen också.

Inne på upploppsrakan av semestern och då gör omvärlden sig alltmer påmind i form av telefonsamtal, mejl, twitter och liknande. Bara att tugga i sig. Därför smygstartar jag i dag och arbetstränar inför tisdag i nästa vecka då jag officiellt börjar jobba igen.

Just nu letar jag ett ställe i eller runt Kivik där jag kan se matchen i kväll. Sett till att Telenor är Guds straff som leverantör av mobilt bredband kan man glömma att se matchen via nätet.

Publicerad 2010-08-11 kl 15:23

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto