POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Trist att Zlatan vänder tillbaka

Så klev Zlatan Ibrahimovic och Pep Guardiola fram och satte en del ord på den konflikt som väl de flesta kunnat ana mellan FC Barcelonas dyraste spelare någonsin och dess framgångsrike tränare. Klart är att det skurit sig rejält, varför vill ingen av dem säga.

Det var efter Trofeo Gamper, en årlig vänskapsmatch för Barcelona, och där Zlatan fick starta men blev utbytt i paus efter ett bortdömt mål. Han var inte heller med och firade segern efter slutsignalen, men däremot stannade han i mixed zone och gav en hård passning:

[youtubeplay id=”XPwN7WRlevQ” size=”large”]

Grunden verkar finnas i Guardiolas behandling av Lionel Messi respektive Zlatan, men det lär väl dröja innan vi får reda på exakt vad de två stridande anser är orsaken. Jag kan fortfarande inte förstå hur Guardiola kan ge upp en miljardinvestering efter ett år, och att han och Barcelona inte verkar ha gjort en särskilt grundlig research av Zlatan som person.

Samtidigt pågår förhandlingarna mellan Milan och Barcelona gällande Zlatan. Kan inte vara lätt att få ut värdet av en spelare som är så på kant med klubben. Lägg till att varken Milan eller Barcelona har särskilt starka ekonomier (Barcelona paniklånade 1,5 miljard i somras och så sent som i går sa presidenten Rosell att klubben är “sjuk” och Berlusconi har bromsat i Milan, bara kolla spelartruppen).

Vad händer då? Ja, det är ett chicken-race och allt annat än att Zlatan drar på sig Milans tröja före 31 augusti är en sensation sett till den senaste tidens utveckling. Hur stor förlust kan Barcelona ta? Finns det någon annan klubb? Kan man verkligen tänka sig att sälja till Real Madrid nu när priset sjunker.

Det är även en knivig affär sett till att Zlatan fick ett kontrakt med Barcelona under tiden då Beckham-lagen fortfarande gällde i Spanien och han bara betalar 26 procents skatt. I Italien är det 43 procents skatt och Zlatan vill givetvis ha samma netto i Milano. Det är därför Mino Raiola håller i gång sin låda och på sitt sätt gör Zlatan omöjlig och på så sätt ska minska Barcelonas del av kakan och öka Zlatans (och därmed sin egen).

Om det blir Milan är det första gången i Zlatans karriär som han inte tar ett kliv uppåt sportsligt. Milan är givetvis en klassisk storklubb som gått bra i Europa på 2000-talet (tre finaler och två segrar i Champions League) men spelartruppen är ålderstigen och klubben har inte vunnit lo Scudetto sedan 2004. Sett till att Berlusconi håller i bromsen så är det inte lätt, men med Zlatan är man ett hot mot Inter i serie A men inte mer.

Samtidigt tycker jag det är en aning trist att han går tillbaka till Italien där han redan vunnit allt som går att vinna och till en klubb som inte har så stora chanser att vinna den där “djävla Champions” som Zlatan brukar säga. Jag hade velat se honom stanna och kämpa, men jag inser att broarna är demolerade och att det är bättre att dra. Real Madrid hade varit mitt val följt av Chelsea, Manchester United och möjligen Manchester City. Med tanke på att han fyller 29 om några veckor är det knappt någon stor flytt kvar.

Samtidigt ska Zlatan givetvis flytta till en klubb och liga där han trivs och är glad och där tränaren inte bara snackar med honom utan tror på honom och satsar på honom. Han är en världsstjärna med ett extra behov att strålkastarna är riktade just mot honom och det är garanterat i serie A och Milan.

Fast tänk om Mino Raiola fick i gång Mourinho som tog honom till Real…

*****

Apropå pressade storklubbar. Rätt intressant att Inter förlorat 1,15 miljarder euro (cirka 11,5 miljarder kronor) under Morattis 15 år som president. Bara mellan juni 2006 och 2009 tappade klubben totalt FEM MILJARDER. Allt går att läsa på en magnifik blogg som heter The Swiss Ramble. Visst, Moratti har pumpat in det mesta själv, men man bara inser att det krävs en förbannat rik onkel för att kunna haka på i Europa-toppen.

*****

Starkt av HIF att slå Trelleborg och ta tillbaka serieledningen. Borde dock gjort betydligt fler mål men det var mycket nerver inblandade och spelmässigt var det klasskillnad. Blir tufft att ta även en trea i Örebro på lördag, en match som ni ser i Tipslördag i TV4.

*****

Pontus Kåmark och Jesper Hussfelt fick mycket skit i november. Inget snack om att Kåmark var något på spåren redan då och som nu exploderat.

*****

Elfsborg-Napoli Borås Arena i kväll. Missa inte i TV4 Sport – 20:00. Sett till 0-1 i första så är det inte omöjligt men det blir tufft sett till att serie A-laget är spetsigt framåt och lätt kan göra mål – då ska Anders Svensson o Co göra tre. Dessutom saknar man Jon Jönsson och Stefan Ishizaki. Chanserna att AIK fixar det i Sofia känns inte större, snarare tvärtom.

Publicerad 2010-08-26 kl 10:33

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto