POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Här är mina Champions League-tips

Ingen kan säga att det är lugnt i en fotbollsjobbares liv. Inte nog med alla turer kring Zlatan Ibrahimovic och hans flytt till Milan, det är de sista skälvande dagarna av Europas transferfönstret, allsvensk slutspurt med topp- och bottendrama, kval till de europeiska cuperna, säsongspremiär av Ekwall vs Lundh med Erik Hamrén och snart landslagsrejs med sikte mot EM-kvalet. Pust, pust, men kul, kul.

Dessutom kom ju lottningen av Champions League mitt när vi laddade för Elfsborg-Napoli och här är mitt tips för hur det slutar i gruppspelet, som ju oftast är roligast:

Grupp A: Inter, Werder Bremen, Tottenham, FC Twente

Kommentar: Vad häftigt för Emir Bajrami och Rasmus Bengtsson att få spela mot så klassiska lag. Fast ett holländsk mästarlag som bytt tränare får det svårt (se bara AZ i fjol) och det blir inga större framgångar. Inter har också bytt tränare men Rafael Benitez har ärvt en segermaskin och de tar sig vidare med lätthet. Kampen om den andraplatsen står mellan debutantklubben Tottenham som lärde snabbt mot Young Boys och Bremen som chockade Sampdoria. Känslan är att Bremen utan Özil får det svårast, fast det blir roliga matcher.

Vidare: Inter, Tottenham.

Grupp B: Lyon, Benfica, Schalke 04, Hapoel Tel Aviv

Kommentar: Raul-förstärkta Schalke är min givna etta. Det tyska laget är grymt starkt hemma och kommer lätt göra vad som krävs. Även om Lyon har haft svårt i franska ligan så gjorde man en stark räd i Europa i våras och det ser ut att vara laget att slå om man vill gå vidare. Har svårt att se Benfica eller Tel Aviv klara det, även om det kan bli kamp in i det sista och där det portugisiska laget är störst hot.

Vidare: Schalke, Lyon.

Grupp C: Manchester United, Valencia, Glasgow Rangers, Bursaspor

Kommentar: Vad är det för tur United ofta har. Ett klart utarmat Valencia, skotska Rangers från ett land där fotbollen bara blir svagare och svagare och sedan ett oprövat och nytt turkiskt mästarlag. Den gruppen kommer Sir Alex mannar att jogga hem. När det gäller andraplatsen är det öppet och min outsider är Bursaspor som är hungrigare och nyfiknare än ett försvagat Valencia. Ingen gillar heller att spela i Turkiet, för det är en prövning och det väger över.

Vidare: Manchester United, Bursaspor.

Grupp D: Barcelona, Panathinaikos, FC Köpenhamn, FC Rubin Kazan

Kommentar: Med eller utan Zlatan – den här gruppen är lätt för FC Barcelona. Visst, ryska mästarlaget blir tufft och Panathinaikos är starkare än tidigare. Kan ändå inte se att något av de tre lagen över en serie matcher ska hota det spanska storlaget. Kul för de många svenskarna att få mäta sig med de bästa i världen, men det kanske stannar vid en häftig upplevelse istället för en framgång. Kampen om andraplatsen står mellan ryskt och grekiskt och där får Rubi Kazan min röst.

Vidare: Barcelona, Rubin Kazan.

Grupp E: Bayern München, Roma, FC Basel, Cluj

Kommentar: Tur för Roma att man fick relativt svagt motstånd om man bortser från vårens finalister Bayern som knappast är svagare jämfört med succén då. Det italienska storlaget vaknade till liv under Claudio Ranieri men det känns inte som om Totti och Adriano är kombon som ger framgångar. Louis van Gaals lag är för svårt för de andra lagen, sedan handlar det för Roma om att hålla Basel och Cluj på avstånd. Tror mest på att Basel kan störa.

Vidare: Bayern München, Roma.

Grupp F: Chelsea, Marseille, Spartak Moskva, MSK Zilina

Kommentar: En slagpåse och sedan tre storlag i en hård kamp om de två platserna. Konstigt nog har Marseille ofta en förmåga att haverera och frågan är om Deschamps löser det? Spartak är som alla rika östlag, svårspelat och talangspäckat men oberäkneligt. Visst, Chelsea är det starkaste laget men det blir ingen promenad i parken och jag tror att det ryska laget kniper andraplatsen.

Vidare: Chelsea, Spartak Moskva.

Grupp G: Milan, Real Madrid, Ajax, Auxerre

Kommentar: Wow, om Zlatan nu går tillbaka till Milano så får han ännu ett fint återseende med José Mourinho och ett med sin första proffsklubb. Ingen av de tre andra lagen kommer att kunna hota portugisens nya projekt och Real tar gruppen. Milan får kämpa med främst Ajax om att klara sig vidare och det måste man kunna hantera, och även om Auxerre kan störa de andra saknar man bredd.

Vidare: Real Madrid, Milan.

Grupp H: Arsenal, Sjakhtar Donetsk, Braga, Partizan

Kommentar: Tänk att Elfsborg för ett år sedan slog ut Braga. Det portugisiska laget skickade nu ut Celtic och Sevilla på vägen till gruppspelet min känsla är att det kan fortsätta. Arsenal är för mig en given etta sett till kvaliteten och erfarenheten. Givetvis kan ständigt storsatsande Sjakhtar störa för alla lagen, inte minst för att matcherna i Ukraina är svåra. Och vem vill möta Partizan i Belgrad? Ingen. Det blir grymt jämnt mellan de tre lagen bakom London-klubben och det är min magkänsla som säger att Sjakthar tar det.

Vidare: Arsenal, Sjakthar.

Mitt tips kring Europa League-lottningen ber jag att få återkomma till. Bara det att Juventus fick Manchester City…

Publicerad 2010-08-27 kl 15:11

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto