POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Självförtroende att släppa startelvan

Under VM-kvalet 2001 hade jag petningen av Stefan Schwarz i Expressen samma dag som matchen mot Slovakien, och även att Klebér Saarenpää och Magnus Svensson skulle starta. Vet att jag fick många sms av folk som inte trodde på det under matchdagen och att Ester KristianssonSvFF kom fram på Råsunda och sa att det inte kunde vara så och det var vad alla snackade om.

Därefter har det varit mycket tid som lagts på att jaga startelvan och en av spelarna som hjälpt mig genom åren (det finns sällan en källa utan det handlar ofta om flera) ansåg alltid att det var dåligt självförtroende att inte våga visa sina kort. Han menade att det borde vara offentligt, för man ska ju tro på sitt lag.

Lars Lagerbäck var fixerad av att startelvan skulle vara hemlig och även om det bara betydde någon procentenhet så var alla marginaler viktiga i tävlingsmatcher, enligt honom. Han gjorde allt för att den skulle förbli hemlig och i efterhand tror jag att han lade alldeles för mycket kraft och energi på det.

Om Erik Hamrén nu väljer den andra vägen så är det smart. Bara berätta hur landslaget ställer upp när spelarna får laget, och om nu motståndarna är så rädda att de ändrar sitt lag så har man en fördel bara där. Precis som han säger: spelar ingen roll om det kommer ut 12 eller sex.

Dessutom sätter han stopp på en dramatik som landslaget egentligen skapat på egen hand och om det är offentligt är det inte lika intressant. Det gör också det till mindre dramatiskt för spelarna.

Ta bara Kim Källström och petningen mot Skottland. Om han bara gått ut i mixed zone och hållit god min och sagt att det var bestämt med varsin halvlek, att han gjort det bra och så vidare så hade det aldrig blivit lika stort. Att förstå medierna och hur de agerar gör att man kan undvika att skapa dramatik – och jag hoppas Hamrén väljer den vägen istället för Lagerbäck-vägen.

Zlatan tränade för fullt och Hamrén berättade att han kände sig sliten. Han var nog inte hundra, men det såg lovande ut.

Gillar att man släpper in fans och att Erik Hamrén snackar med dem. Någon gång borde man även skriva autografer.

Humor att Hamrén lät Wernbloom och Källström köra ihop från start.

Både Hamrén och presschefen Hans Hultman vädjade om att medierna ska respektera den stängda träningen onsdag och torsdag. Hörde bara en person (från en kvällis) som pratade om hur man skulle spionera. Meddelas endast på detta sätt.

Landslaget ska ligga nästan en hel vecka i Holland inför mötet med VM-finalisten. Bara att boka in sig 7-13 oktober.

Publicerad 2010-08-31 kl 14:05

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto