Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är det journalistik att kolla in hemlig träning?

Lundhs blogg

Vi kör ett Ekwall vs Lundh on Tour utanför Scandic Park och det ser du här. Den som visar djävulens tecken/hårdrockshälsningen är “Chippen” som gör kort gästspel:

*****

Erik Hamrén är känslig. Väldigt känslig. Det är en sak som är säker om den nye förbundskaptenen. Att inleda den sista presskonferensen inför EM-kvalpremiären mot Ungern med att såga en tidning som skrivit om den hemliga träningen är ett klart tecken på det.

Hade jag varit Hamrén hade jag struntat i att ta upp det. Visst kan han ta ett snack med tidningens utsända och be dem fara och flyga och sluta ge dem intervjuer ett tag eller signalera missnöje på annat sätt, men han borde välja att göra det vid sidan av presskonferensen. Nu gör han det hela mycket större än vad det är.

Tidningen hävdar att man inte spionerade utan fått uppgifterna på annat håll. Möjligt att det är så men det är klart att det är en krigsförklaring att helt skita i att respektera den stängda träningen. På samma sätt som Lars Lagerbäck var tokig över att startelvan hela tiden läckte ut, och där är vi några skyldiga.

Annons

Vi journalister är givetvis ansvariga över hur arbetsklimatet är och om det nu blir mindre öppenhet kring landslaget så blir alla vi journalister lidande av det. Fastän det bara är en tidning som gangstrat. Tyvärr sätter det ofta igång en negativ spiral och det beklagar jag.

Samtidigt kan jag inte klandra en jakt på nyheter, även om jag själv inte legat och kollat in på Söderstadion, så vill jag precis som andra veta om Kim Källström är den som startar eller ej. Att granska någon innebär att man vill ta reda på olika saker och det ingår i jobbet som journalist.

Sedan kan man alltid välja sina strider och i just det här fallet så avstod jag från att luska i det hela. Men jag kan inte klandra de som jagar nyheter som alla fotbollsintresserade vill veta. Wernbloom vs Källström vill man se.

Dock vill jag inte höra några utsända från den tidningen klaga över att de inte får tillgång till olika spelare och ledare i landslaget. Har man startat ett krig då får man räkna med att det kommer repressalier.

Annons

Sedan gillar jag i och för sig när det hettar till och Hamrén läxar upp konkurrenter både publikt och vid sidan på spelarhotellet. Den gamle militären tar inga fångar när han blir arg, och det är lite kul att det är förbundets egen sponsor som får smisk.

*****

Skrev för flera veckor sedan det som Zlatan bekräftade på presskonferensen: att petningen i Barcelona gett honom extra tändning och sug att spela i landslaget. Syntes mot Skottland.

*****

Flera kring landslagets ledarstab ansåg att de bidragit till att Erik Hamrén bestämt sig för att skippa Lagerbäcks hemlighållande av startelva och istället släppa den. Oavsett så är det smart och riktigt.

Dessutom förbannat skönt att slippa ringa till Scandic Park på matchdagen och snacka med ens källor.

*****

11.30 släpper förbundskaptenen sin elva och jag tror den ser ut som följer: Isaksson – Lustig, Mellberg, Majstorovic, Safari – Svensson, Källström – Elmander (tror han är frisk), Toivonen, Bajrami – Ibrahimovic.

Annons

*****

Landslagschefen Lars Richt menade att den nya sporten nu är att ta reda på startelvan innan spelarna får den.

Ligger en del i det, men då är det så få som vet så då är det lätt att röja källan så jag ligger lågt.

Publicerad 2010-09-02 19:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto