Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Här är elvan som skakar Holland

Lundhs blogg

Holland-Sverige 12 oktober blir en mindre gruppfinal sett till att bägge lagen tagit full pott hittills. Tungt bakslag för Erik Hamrén att Olof Mellberg är borta, särskilt sett till att Milan– och Real-floppen Huntelaar fått fart på målskyttet i “Oranje”. Då hade Sverige behövt mittbacken, som var landslagets bäste under VM-kvalet senast och under en ny förbundskapten varit lika vass. Men tokspelet mot San Marino…ja, det var ruggigt dumt, men det är inget att göra åt det nu.

Hoppas dock att Mellberg får böta till lagkassan. Vem ersätter honom? Andreas Granqvist måste ju vara i pole position, även om Hamrén öppnade för Mattias Bjärmsyr och Jonas Olsson. Problemet är att alldeles för få av dem har fått prova på spel i landslaget, och nu när en av klipporna är borta så ska plötsligt oprövade och oerfarna backar gå in i en match som kan avgöra ett svenskt EM-öde.

Än viktigare tror jag blir att placera Zlatan Ibrahimovic som playmaker, det vill säga i den tillbakadragna rollen och så ha Marcus Berg eller Johan Elmander som löpare framför honom. Även om att Zlatan gjort det bra i de här landskamperna så är det tydligt att det är svårt för Ola Toivonen att göra sig gällande och han har varit anonym i de här EM-kvalen och haft svårt att näta.

Annons

Bättre då att satsa på Zlatan ett steg tillbaka, där han ändå befinner sig allt som oftast, och satsa på en ren avslutare. Då tror jag Sverige kan skaka holländarna på riktigt. Här är min elva i det här läget: Isaksson – Larsson, Granqvist/Olsson, Majstorovic, Safari – Wernbloom, Svensson – Källström, Ibrahimovic, Bajrami – Elmander/Berg.

Lite svårt att välja mittfält, för egentligen vill jag ha Källström, Svensson och Wernbloom på planen och då är det svårordnat. Får bli att Källström tar högerkanten och kan gå in i planen med sin vänsterfot och att “Seb” Larsson får ta backen.

Holland-Sverige går i TV4 – en tv-kanal alla har.

Blir egentligen irriterad över att San Marino får spela EM-kval. Ledarna är bara intresserade att bli fotograferade med Zlatan efter matchen. När fjärdedomaren vill lägga till tre minuter så skämtar San Marino-folket om att han får 50 euro om de inte lägger till så många minuter. Direkt efter matchen undrar spelarna var man går ut i Malmö. Förbundskaptenen säger att det sista målet var bittert, för det hade varit okej med 5-0, som mot Holland. Parodiskt att ett sådant gäng får åka runt och EM-kvala.

Annons

Många undrar. På söndag är Fotbollskanalen Europa tillbaka i TV4, strax efter 23 får ni allt om de stora ligorna.

Vem blir irriterad över att Erik Hamrén röker cigarr?

Var rörande att se “Granens” tokrusning till polaren Sebastian Larsson efter att den senare hittat den förstnämnda med ett perfekt inlägg som kunde skallas in till 4-0.

U21-landslaget är i playoff efter vinst i Bulgarien. Kul för laget och svensk fotboll. Om vi ser hur bra det varit med alla spelare som var med i U21-EM i fjol och som nu tagit klivet upp i A-landslaget så är det bara att hoppas på ett nytt EM nästa sommar.

Publicerad 2010-09-08 00:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto