Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Vilken häftig hyllning av Zlatan

10å

Nog för att jag hörde fansen skrika på Zlatan, men det är denna typ av klipp som är häftiga att se dagen efter Sverige slagit turisterna från San Marino. Där Malmö-fansen är klara om sitt budskap till superstjärnan när han står med Ola Wenström i TV10:s studio:

[youtubeplay id=”iTZPNUbmwyg” size=”large”]

ANNONS

Många bud om Olof Mellberg och Lars-Åke Lagrell ska ha åkt med honom till Aten för att få till bevis som talar för mittbacken, men jag tror att SvFF-basen nog får koppla in Rune Hauge om han ska få loss mittbacken till mötet med Holland i Amsterdam. Samtidigt har faktiskt “oranje” en del skadeproblem på egen hand med Kuyt, van Persie och Robben, så det är inte bara svenskt mörker.

Under torsdagen spelar vi in helgens Ekwall vs Lundh och gästen är en person jag velat ha i studion sedan första dagen han slog igenom.

Inte förvånad över uppgifterna om att Juventus ville tjacka Zlatan, däremot tror jag aldrig han kunde tänka sig att återvända till Turin-klubben.

Allsvenskan drar i gång i helgen igen och det är toppen mot botten på lördag: Åtvidaberg-Malmö och Helsingborg-Gefle. Inga lätta matcher för något av topplagen och det skulle förvåna mig om bägge plockade varsin trepoängare. Sedan väntar DERBYT på onsdag, och det längtar jag till. Swedbank Stadion har en härlig höst, först San Marino-festerna och snart MFF-HIF och därefter U21-landslagets playoff och resten av Malmös guldjakt. Det är i dagsläget Sveriges klart bästa arena så det är den värd.

ANNONS

Henrik Rydström är allt som oftast oerhört läsvärd. I sin blogg hakar han på DN-skribenten Niklas Wahllöf som går  hårt åt den svenska sportjournalistiken och dess kappsvängande kring Zlatan och hans flyttar. Vet ju inte vad DN-Wahllöf läser, men för min del fick Zlatan för mycket kritik alldeles för länge och ingen ifrågasatte Pep Guardiola, och valet att investera 700 miljoner kronor samt en halv miljard i planerad lön i anfallaren, och det gör få än i dag i Barcelona.

Visst, Pep har vunnit enormt mycket och laget spelar ofta en briljant fotboll, men sett till att FC Barcelona fick paniklåna 1,5 miljard kronor i somras för att klara betalningarna, så inser man att han nått framgångar efter att klubben har behövt lägga ut mer stålar än man drar in. Att tränaren i det läget eldar upp en halv miljard efter att ha tröttnat på Zlatan ett år efter köpet, och detta utan att någon som följt anfallaren blir särskilt förvånad över utvecklingen.

ANNONS

Ja, ingen kan väl påstå att det är ansvarstagande ledarskap. Det har varit för dåligt att inte ifrågsätta det. Sedan har så vitt jag sett de flesta, utom möjligen serie A-fantaster med skygglappar, ansett att klivet från Barcelona till Milan är ett steg ner. Även om det ändå ska bli spännande att se hur Zlatan blir som den “fjärde brassen” med Pato, Ronaldinho och Robinho.

Publicerad 2010-09-08 kl 21:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto