Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Goitoms insats glänser

Lundhs blogg

Henok Goitom var med när Almeria i kväll fick nöja sig med 2-2 hemma mot Real Sociedad. Anfallaren gjorde dryga 85 minuter på planen och verkar vara på gång efter förra säsongen då skador störde och det bara blev ett mål framåt. Sett till hans twitter så var han inte nöjd:

Vi känner oss efter 2-2 idag precis som Barca kände sig efter deras förlust. Vi borde ha dödat matchen i 1a halvlek. Nya tag mot Espanyol

Gillar La Liga-proffset twitter. Och det är också där jag sett den stora insatsen som Henok Goitom gjort de senaste dagarna. På twitter har han lyft fram vikten av att delta en match som avgörs på söndag:

Lika viktigt som Jultomten är för småbarn, lika viktigt måste valet vara för oss vuxna #Valet2010

Gillar fotbollsspelare, som ju ofta är förebilder och idoler, som tar chansen att lyfta en viktig fråga. De har faktiskt möjlighet att göra en skillnad. Absolut inget tvång att göra så men det är stort när han fixar det och visar vikten av engagemang.

Annons

Extra coolt att Goitom är noga med att inte röja vilket parti han ska rösta på, för att han inte vill påverka någon i det valet. Undrar hur många av de svenska utlandsproffsen som röstar? Tror långt i från alla utnyttjar den möjligheten. Därför är det skönt att en sådan som Goitom finns.

***

Stoke-managern Tony Pulis förlorade sin mamma och var inte på plats när hans lag tog emot Aston Villa. Vid underläge i paus kom han till arenan och fick ett enormt stöd av publiken. Undrar om inte det lyfte laget, för på slutet fixade man segern med två sena mål. Skön story.

***

Champions League går i gång på allvar och för Emir Bajrami måste det vara häftigt att få inleda mästarna Inter. Fast det blir knappast poäng, eller?

***

We’re back! I nya stolar…om man nu kan kalla dem det och det är verkligen kul att köra Fotbollskanalen Europa igen. Även vi pausar på söndag, för det är viktigt att rösta.

Annons

***

Ryktet som placerar Sven-Göran Eriksson i Saudiarabien dör inte. Tyvärr tror jag inte han är särskilt het i Europa, det är länge sedan han hade någon framgång. Livet i Saudi kan han säkert vänja sig vid, och kunde han få Notts County att låta som tidernas grej så fixar han nog det om “Chippens” klubb. Trots allt pröjsar saudierna ganska bra.

***

Erik Hamrén har ännu inte ringt Petter Hansson. Tydligen har förbundskaptenen aldrig snackat med mittbacken. Blir det samtal nu?

***

Vilket Malmö FF är det Roland Nilsson kan ställa på benen egentligen? Nu är Vinzents också borta. Oavgjort känns ändå logiskt.

***

Hur lågt kan Hammarby sjunka? Nu stryk mot AIK:s farmarlag Väsby som sladdar i superettan och det med 3-1. Skakande för alla Bajen-fans, annus horribilis räcker snart inte för att beskriva 2010. Hur många fans har inte avgått efter detta?

Annons
Publicerad 2010-09-14 00:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto