Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

I fotbollen är alla lika för Jimmie Åkesson

10å

SD-ledaren Jimmie Åkesson bor i Sölvesborg och där håller man på Mjällby. Och uppenbarligen leder det till en annan inställning i invandrings-frågor när det gäller spelarna i det gulsvarta laget. På annat sätt kan man inte tolka Åkessons twitter från i slutet av augusti:

Trevliga nyheter! RT @MAIF2010Patrick Osiako lämnar inte Mjällby, detta slogs fast efter matchen mot Trelleborg igår (söndag).12:23 AM Aug 31st via twidroid

ANNONS

Patrick Osiako är en vass mittfältare från Kenya och kom till Mjällby 2007. Man kan lugnt säga att han är en av de tongivande spelarna i laget som rivstartade i våras som allsvensk nykomling och som garanterat stannar kvar i allsvenskan även 2011. Vilket är en bedrift av den lilla Blekinge-klubben.

Snacka om paradox att Jimmie Åkesson, som precis tagit sig in i Riksdagen med SD:s budskap om att invandringen ska begränsas, har en helt annan inställning när det kommer till fotboll och det egna laget. Måste ha missat att duktiga fotbollsspelare i Mjällby skulle undantas av SD och då ingår väl hårde chilenaren Juan Robledo och målmaskinen Mostafa El Kabir i den kvoten.

Nu tror jag inte det spelar någon roll i Patrick Osiakos fall eftersom han är en skicklig och eftertraktad spelare vars kontrakt går ut i vinter. Han lär lämna Mjällby för bättre klubbar och bättre stålar, och det svider säkert inte att komma i väg från SD-country för hans del. Kanske tristare för Åkesson att hans favoritklubb tappar en tongivande pjäs?

ANNONS

Överhuvudtaget är det fascinerande att SD exempelvis är grymt starkt i Malmö och där är ändå känslan av att stan står bakom MFF med Jimmy Durmaz, Jasmin Sudic, Agon Mehmeti, Dardan Rexhepi och de andra som knappast är stöpta i de former SD önskar. Och hyllningarna av Zlatan Ibrahimovic (6000 kom när han tränade!) i samband med EM-kvalet mot San Marino gav också helt andra signaler.

Hur resonerar man? Att så länge killarna gör mål eller fixar segrar är de okej, men allt annat är fel? Jag fattar det inte riktigt. Bara hoppas att idrotten och fotbollen är några av många krafter som visar att en radda olika personer, kulturer, idéer är till fördel för ett samhälle.

Gött också när en allsvensk profil som Henrik Rydström ger sin syn på SD.

***

Hela AIK Fotboll AB:s styrelse ställer nu sina platser till förfogande inför årsmötet. Valberedningen får ett svettigt jobb att hitta rätt personer och få situationen under kontroll.

ANNONS

***

Underbart med en tränare som berättar hur läget är. Jag tänker på nye Bajen-tränaren Roger Franzéns uttalande om att Simon Helg försovit sig och därmed blev petad från mötet med Degerfors. Det är tyvärr inte första gången talangen misslyckas med att komma i tid.

Hammarby har börjat den långa marschen tillbaka. Problemet är bara att klubben har oerhört svårt att hitta dugliga eldsjälar som kan tänka sig jobba för Hammarby sett till den Golgata-vandring som ligger framför den. Har själv tappat räkningen på alla som hotats och tvingats bort.

***

Hasse Backe har onekligen gjort succé i New York och nu laddar han inför fredagens möte med LA Galaxy. Något som är haussat bland de intresserade och kallas “epic LA-NY collision”, “super showdown”, “game of the season” och “showdown in Tinseltown”.

ANNONS

Lite roligt att Backe bryter ny mark och nu är nära att ta ligans bottenlag till slutspel trots att grundserien inte är färdigspelad än. Och även om han fått in stora stjärnor som Henry och Marquez under sommaren så gick ju Redbulls starkt redan innan det hände.

***

Henrik Larssons son Jordan, 13, är en talang i fotboll som besökt Feyenoord. Men han kan glömma att flytta ut som ungdomsproffs, i varje fall om farsan får bestämma. Larsson hade klara synpunkter på hur unga spelare utvecklas bäst när han var med i Ekwall vs Lundh:

***

Läget mellan Guillermo Molins och Roland Nilsson är lika svåranalyserat som situationen i Riksdagen. Vem kan vara förvånad om U21-landslagsmannen sedan inte förlänger med MFF.

***

Varför kan jag inte längre köpa engelska Four-Four-Two? Jag vill inte ha översatta texter utan vill känna känslan av engelskt magasin. Jag gillade dessutom Fotbollguiden som lades ner när bolaget bakom det fick rätten att köra Four-Four-Two i Sverige och där man behållit en del av inslagen i Fotbollguiden.

ANNONS

Jag vill exemplevis inte läsa en byline-lös och översatt artikel om Manchester City med snack med Roberto Mancini exempelvis. Okej för att svenska Four-Four-Two kör sitt spå, men måste det innebära att man stoppar den engelska versionen? Förbannat trist är det i varje fall.

Publicerad 2010-09-21 kl 22:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto