Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Så går vi till EM 2012

Efter 4-1 till Holland kan Sverige antagligen glömma förstaplatsen i gruppen, men EM-hoppet är inte ute bara för att VM-tvåan precis kört över landslaget. EM 2012Polen och Ukraina är fortfarande inom räckhåll även om landslaget måste höja sig rejält efter Amsterdam.

Bara att hämta kraft i att Sverige även förlorade stort i EM-kvalet till slutspelet 2008, då med 3-0 mot Spanien i Madrid, och klarade sig ändå vidare som bästa grupptvåa. Klart är att de nio gruppvinnarna samt den bästa tvåan är klara för EM ihop med arrangörsländerna. Sedan gör åtta grupptvåor upp om fyra platser i ett play-off nästa höst.

Sverige har sex poäng efter tre matcher och har följande program kvar:

29 mars – Moldavien, hemma. Klart att Ola Toivonen och Olof Mellberg är avstängda, Toivonen fick sin andra varning mot Holland. Ändå ett lag vi utan problem ska slå hemma.

3 juni – Moldavien, borta. Okej för att det är en tuff bortamatch i Chisinau med en massa påfrestningar, det kan bli tufft men seger är ett måste och det fixar man.

7 juni – Finland, hemma. Frågan är om Stuart Baxter är kvar då? Oavsett så är det så stor skillnad mellan lagen att hemmaplan innebär en komfortabel vinst.

2 september – Ungern, borta. En nyckelmatch och sett till att ungrarna har dubbelmöte med Holland i mars så tror jag att man då tappat ytterligare sex poäng och då är kryss tilläckligt för Sverige. Det är inom räckhåll.

6 september – San Marino, borta. Givna tre poäng mot gruppens skitlag.

7 oktober – Finland, borta. En svårare match även om finnarna är borta från EM-kvalet. Här kan pressen att fixa en trea vara stor och det är givetvis svårt på bortaplan. Ändå är det så stor skillnad på lagen att det bör fungera.

11 oktober – Holland, hemma. Holländarna slutar inte att spela även om man är klart för slutspelet men där bör motivationen kunna lyfta landslaget att fixa åtminstone en poäng.

Skulle tro att Sverige då står som grupptvåa med tre till sju tappade poäng under hela tiden och det är nog ett måste att gå nästan rent i resten av matcherna för att bli bästa tvåa, även om det gick 2008 med förlust i både Madrid och Belfast.

I ett playoff handlar det om tur i lottning och sett till att de stora länderna gärna ser till att man blir seedat kan det bli riktigt tufft motstånd. Fast då ska väl Hamrén ha utvecklat och lyft laget än mer, eller?

***

Nu förstår jag varför holländarna är arroganta. De har den rätten.

***

Behrang Safari “gick fel väg” på vägen till mixed zone. Zlatan Ibrahimovic tyckte det var för långt att gå till tv-studion. Landslagets charmoffensiv stötte på viss patrull efter kölhalningen i Amsterdam.

***

Tragiskt med serberna som attackerade sitt eget landslag i Genua. Vilka dårar och det är synd att spelarna blir lidande och troligen tappar tre poäng bara för att idioterna på läktaren bestämt sig för att stoppa mötet med Italien.

Publicerad 2010-10-13 kl 01:57

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons