Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Var ska Rooney ta vägen?

Lundhs blogg

Herregud, Alex Ferguson bekräftar nu på en direktsänd presskonferens att Wayne Rooney vill lämna Manchester United. Managern förstår inte varför anfallaren vill lämna en så framgångsrik klubb, särskilt inte eftersom klubben inte gjort annat än hjälpt honom.

Otroligt nog erkänner även Sir Alex att han är besviken på Rooney efter att anfallaren gått ut och sagt att han aldrig varit skadad. På presskonferensen inför mötet Bursaspor i Champions League lyfter managern fram att man hjälpt Rooney med allt, inklusive privatlivet.

Jag fattar inte riktigt vart Wayne Rooney ska ta vägen? Snacka om att det blir en huggsexa efter detta utspelet och att något kan hända redan i januari, men att antalet klubbar som klarar av att tjacka loss honom för 80-100 miljoner pund och dessutom ska garantera ett kontrakt värt 50-75 mljoner pund.

Real Madrid, Barcelona, Inter, Manchester City och Chelsea är de enda jag kan tro på. Om han går till Manchester City vore det ett möjligt paradigmskifte i fotbollsstaden. De engelska tidningarna som legat rätt i denna story pekar just på den Abu Dhabi-ägda klubben som skulle kunna betala både en miljard kronor till United och ytterligare en knapp miljard i lön.

Annons

United har säkert tänkt igenom detta släpp av nyheten av Ferguson, och man vill helt enkelt trumpeta ut att Rooney  är till salu. På så sätt kan fler klubbar ge sig in i kampen och då kan United maxa intäkterna i januari vid en försäljning av den 24-åriga superstjärnan.

Undrar vad som egentligen hänt i Rooneys liv? Han har haft damer på sidan och sedan gick han in i VM ocgh var helt iskall hela mästerskapet. Därefter har han inte satt många fötter rätt. Tänk att han samtidigt meddelat Sir Alex att han vill i väg från klubben. Wow, liksom-

Därmed följer Rooney den rad av klassiska spelare som lämnat United efter bad blood med Ferguson: Keane, Ince, Stam, van Nistelroy, Beckham, Lee Sharp, Paul McGrath. Skakande att Ferguson fick reda på det redan i somras och att man lyckats hålla det hemligt så länge.

Annons

Känns som ett rätt sjysst läge för Bursaspor att skrälla på Old Trafford, eller?

***

Svensk fotboll får ingen smickrande beskrivning i engelsk press. Huliganproblemet belyses.

***

Zlatan vs José är en match jag inte missar. Kan inte se annat än att Real Madrid vinner, men det blir en bra test på om Milan är på riktigt eller inte.

Publicerad 2010-10-19 15:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto