Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vem vinner striden om fansen - Sir Alex eller Rooney?

Missa inte kvällens sändning av Europa League där vi kör Napoli-Liverpool i TV4 Sport och även ALLA mål i ALLA matcher i en maratonsändning på fotbollskanalen.se som börjar 18:00. Missade premiären men det gick vilt till:

Här är mer fakta om vår sändning i kväll.

***

Sir Alex vs Wayne är ingen lek. Det är snarare en hård kamp mellan två personer som bägge haft uppväxter och liv som långt i från varit den räkmacka de i dag ligger i. Ingen tar några fångar, och eventuella artigheter dem emellan försvinner mellan de hårda svingarna.

Visst vad Rooney smart (eller någon av hans rådgivare) när han skyllde sin flyttvilja på de amerikanska ägarna Glazers och att United inte längre har någon chans att värva spelare och vinna pokaler. Ledsen, men det klingar ihåligt för mig när Rooney säger att det bara handlar om pokaler. Vilken klubb har vunnit så mycket?

Naturligtvis är det så att Glazers räntebetelningar tynger klubben och att det är svårare att få till nyförvärv i den största klassen. Samtidigt är det inte så många klubbar i Europa som kan tokhandla (är de fler än Manchester City?) inte ens Chelsea lägger ju ut stålar i jättemängd längre. United har ju även byggt en hel del på att plocka fram en del egna spelare.

Utspelen från bägger sidor, som förvånar i sin öppenhet, handlar säkert om att försöka vinna fansen, men sett till banderollerna från Old Trafford i går – “Who’s the Whore now Wayne?” och “Colleen forgave you, Wayne, we won’t” – så har inte Rooney lyckats fullt ut.


Undrar även vad lagkamraterna säger om den indirekta sågningen av dem i Rooneys pressrelease? Att klubben inte kan vinna något utan att man värvar tunga namn är ju att vända kritiken in mot spelartruppen. Kan inte vara helt lätt att bara kliva in på planen efter det, eller?

Naturligtvis kan ingen tvinga Rooney att stanna i klubben och att pengar är en del av bilden behöver man inte vara raketforskare för att lista ut. Han har ju bara haft 90 000 pund i veckan och Yaya Touré i grannklubben sägs ligga på över 200 000 pund i veckan och Terry och Lampard har ju 150 000 pund i veckan. Sedan vill ju Rooney givetvis gå till en klubb som även kan vinna titlar, men gärna en bra lön.

Jag tror dock att Sir Alex Ferguson gör rätt som har identifierat att hela situationen stör klubben, spelarna och riskerar att sänka den. Att United lider av fajten var uppenbart när man såg United-Bursaspor i Champions League. Tre poäng räknades förvisso in mot det turkiska gänget där Gustav Svensson var helt okej (tänk, från Blåvitts bänk till Old Trafford) men ingen kan påstå att det såg ut som om det var det blivande vinnarlaget av turneringen som sprang i röda tröjor.

Och detta bara några dagar efter att Manchester United tappade 2-0 till 2-2 hemma mot West Bromwich Albion. Undrar om inte just detta läge är det som får Ferguson att tända till återigen, bara för att bevisa för Rooney att han visst kan vinna titlar. Kanske är denna kamp det bästa som kunde hända United?

Eller som Sir Alex sammanfattade det i går: ” Some players like to think there’s a better world somewhere else, but it never really works. They look in a field and see a cow and they think it’s a better cow than the one in their own field, and it never really works out that way.”

***

Ekwall vs Lundh med Alexander Gerndt på lördag i TV4 Sport – 20:00. Missa inte när han berättar om HIF:s guldchanser, drömmen om nästa liga, vilken klubb som var het förutom Helsingborg, tatueringsplanerna och hur det är att ha en bloggande fru som kan gå hårt åt tidigare lagkompisar.

***

David Elm får inte lira mycket i Fulham men han fortsätter att blogga och ge en bild av livet i London. På samma hemsida twittrar även Rasmus Elm. Så om man vill ha mer om bröderna Elm, eller Elmbrothers så finns det där. De har en fin bild på sig själva:

***

Håller med Ekwall om att Johan Wiland och Oscar Wendt var alldeles för nöjda efter 0-2 i Barcelona.

***

Får ge Bladet att det är en bra grej i dagens blaska om att Kalmar FF garanterat kan fixa en plats i Europa League-kvalet genom att förlora mot Helsingborg i sista omgången av allsvenskan.

Allt hänger ihop med att Kalmar kan gå till cupfinal och då är det så att om både HIF och KFF når finalen i Svenska Cupen så är även förloraren kvalificerad till Europa League om Helsingborg vinner SM-guldet. Cupsemifinalerna spelas före sista omgången av allsvenskan, där Kalmar möter Helsingborg borta.

Ja, det är en riktig soppa och det är reglerna som innebär att en förlorare i cupfinalen kan få en plats i Europa. Det borde vara precis som Simon Bank skriver: att bara en eventuell cupsegrare får platsen i Europa League-kvalet, om det blir en plats över så ska den gå till laget som kom högst upp i allsvenskan.

***

Att Åbros vd Henrik Dunge fortsätter att gå hårt fram mot AIK:s ledning är inte särskilt konstigt. Han är även aktiv i riskkapitalbolaget Agent 03 som förlorat en hel del stålar under den nuvarande ledningens styre, och sedan inte blivit inbjuden att vara med och låna ut pengar till klubben mot ränta.

Helt klart är att det är en maktkamp som också påverkar klubben och det finns inga lätta lösningar. Dessutom saknar man pengar återigen och sitter i en situation där man efter säsongen måste få in kapital på något sätt. Vilket inte är helt lätt i rådande läge. Oavsett vem som tar makten i klubben så har man en rejäl uppförsbacke.

***

En enes bröd…ja, nu är Roy Hodgson rädd för att United ska ta Fernando Torres. Vet dock inte om Liverpools manager ska vara mer rädd för det än för att förlora jobbet. Napoli i kväll kan vara slutet för honom, eller helgens match mot Blackburn. Om hans öde inte redan är bestämt av John W Henry så måste resultaten komma, och det snabbt.

Även om jag fortfarande tror att Roy Hodgson kan vara rätt om han bara får tid. Allt annat än tid är i det här läget fel för Liverpool. Måste ge en manager som kom in i somras mera möjligheter att sätta sitt jobb och kunna införa sina metoder.

Publicerad 2010-10-21 kl 12:46

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons