Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Religion både skrämmer och fascinerar

Befinner mig utanför Tel Aviv några dagar på en privat resa. Den inhemska fotbollen tar inte så mycket plats i tidningarna här och jag förstår att man tvekar om säkerheten och en eventuell politisk dimension, men klimatet är underbart. Så det borde locka spelare att flytta hit, för stålarna finns. Vad är det man brukar säga: idrott och politik hör inte ihop.

Tillbringade en dag i Jerusalem och trots att jag var hyfsad i religion i skolan så sitter inte så mycket kvar i huvudet. Brist på intresse? Historiskt en oerhört intressant plats och det var mäktigt att vandra omkring där och se platserna som betyder så mycket för judendomen, kristendomen och islam. Tänk att allt är koncentrerat till samma plats och det blivit en sådan krutdurk.

Scenerna när folk trängde sig fram för att knäböja och kyssa en sten eller något annat religiöst laddat var inte bara vackra. Jag blir lite rädd och samtidigt en släng avundsjuk. Varför rycker det inte i mig? Både fascinerande och skrämmande att en del saker kan betyda så mycket för vissa människor och inget för oss otroende.

Och den spänning som finns mellan olika religioner, den är svår för mig att greppa till fullo. Gissar att det är som att antingen inte hålla på en klubb, eller att hålla på fel klubb, eller är det en Kitty Jutbring-jämförelse?

***

England och Premier League tappar. Åtminstone om man ska se till Ballon D’Or. Man har tappat i nomineringar: : 2005 7, 2006 5, 2007 4, 2008 3, 2009 4, 2010 0. Fast för mig hade Wayne Rooney platsat, och knappast Gyan. Även Ashley Cole hade platsat. Samtidigt är det här förbannat svårt att jämföra prestationer och för mig är Wesley Sneijder eller Xavi de som borde vinna och även Arjen Robben kan vara med bland topp tre. Zlatan då? Nej, inte efter fjolåret då Barcelona inte gick så starkt och han satt på bänken på slutet.

Gillar inte att Fifa och Ballon D’Or gått ihop.

***

AIK:arna kan nästan andas ut efter den segern, men hoten mot HBK-keepern Robin Malmqvist är tragiska.

***

Lika ledsen som jag är över att jag missade Napoli-Milan (twitter kokade över) lika glad är jag att jag slapp Cardiffs fotbollslektion för Leeds. Inte mycket boll på tv och det krävs kreativitet för att se Häcken-Malmö.

***

Undrade just hur David James hamnade i Bristol City.

***

Vem ska nu sköta mina PPM-fonder när Paul dragit vidare?

***

Fin reklam för Linus Hallenius med ett Fifa-nominerat mål.

Publicerad 2010-10-26 kl 18:54

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons